podzieliłem z bratem gigowe neo między 2 domy za pomocą Cerberusa p 6331-42 (modem i głowny rooter) antenek i Black AP... cerberus nie utrzymuje stabilności dłuższej niż 20h (oczywiście o ile nie odpalam torrenta:p) netu zawsze brakuje mi gdy jest najbardziej potrzebny.... rozglądałem się za alternatywnym firmware dla Cerberusa (raczej on jest problemem) ale niczego nie znalazłem... po tym jak zrestartuje Cerberusa internet wraca
no i moje pytanie co z tym zrobić? pogodziłem się już z tym, że będę musiał kupić nowy, lepszy rooter (a może nie?) tylko jaki...? zależy mi na stabilności (głównie przy otwartych wieeeelu połączeniach na torrent), ewentualnej dostępności alternatywnego firmware (Pentagram nie oferuje po prostu niczego), było by też miło gdyby miał 2 antenki (u brata w domu są 2 laptopy i teraz ma niebogaty sygnał na dookólnej antence na dachu)
co z tym wszystkim zrobić? jeśli muszę zmienić sprzęt to na jaki? może nie za 2k PLN, ale parę stów przeżyje (rozsądny stosunek jakości do ceny, stabilność przede wszystkim)
moje parametry łącza:
SNR Margin 19.0 22.0 db
Line Attenuation 60.0 25.5 db
Data Rate 1312 320 kbps
pozdrawiam