Mam problem, właściwie nie ja tylko mój kolega ale chciałbym mu pomóc ale już zupełnie jestem bezradny. Więc takie informacje mi się udało dostać:
- Livebox + komputer łączony ethernetem + WiFi dołączone kartą USB do komputera
- Robiony kilka dni temu format żeby zobaczyć że to nie wina wirusów
- Odległość 5 metrów, strop
- Siła sygnału dobra lub niska
- Eter pusty
- Dostawałem się zdalnie do liveboxa jednak tam wszystko jest ok, tryb G, WEP nie zauważyłem tam nic szczególnego.
- Na komputerze podłączonym kablem jest ok, transfer dobry tak jak powininen być (ma neo 512)
No więc problem jest taki że szybkość połączenia WiFi na komputerze to 1Mbps (powinno być 54) i transfery 20kb/s. Dzień po formacie było dobrze, na drugi dzień znowu się popsuło, a w dodatku na samym początku również było dobrze, dopiero bez żadnych zmian z dnia na dzień się tak stało. Co może być przyczyną bo mi już brakuje pomysłów? Zbyt mały zasięg urządzeń od TP? Bo przyczyna komputera wyeliminowana, w liveboxie też już się raczej nic nie da zrobić... Proszę o pomoc.
Neostrada TP, Livebox, Wifi - problem
Moderator: Moderatorzy
-
- Mistrz bezprzewodowy
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Neostrada TP, Livebox, Wifi - problem
Komp na pewno bez wirusów, z wszelkimi łatkami i softem zabezpieczającym?
Inna sprawa, że LB nie jest szczególnie świetnym urządzeniem pod względem zasięgu radia. Najlepiej to by było wymienić go na coś... działającego
Inna sprawa, że LB nie jest szczególnie świetnym urządzeniem pod względem zasięgu radia. Najlepiej to by było wymienić go na coś... działającego

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Neostrada TP, Livebox, Wifi - problem
Może zmienić ustawienia wifi na komputerze na maksymalną wydajność (robi to się we właściwościach karty w menadzerze urządzeń) Ewentualnie zmienić kanał sieci, może w okolicy działa coś innego niż sieć wifi ale też na 2.4 GHz (sender video itp)
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!