Lol mam neta ale nie wiem od kogo
Moderator: Moderatorzy
- Strazak
- Początkujący użytkownik forum
Lol mam neta ale nie wiem od kogo
Witam
Moj dostawca neta ma na razie problemy z netem wiedz <font color="#FF00FF"><b>»»błąd ort.««</b></font> przez ap poszukac niezabezpieczonych sieci i znalazłem i udało się połączyć prekos neta 1mb i bardzo stabilny w porównaniu z tym co na dana chwile mam od dostawcy
I moje pytanie brzmi czy jest możliwość dowiedzieć sie od kogo naprawdę ciągnę neta
Moj dostawca neta ma na razie problemy z netem wiedz <font color="#FF00FF"><b>»»błąd ort.««</b></font> przez ap poszukac niezabezpieczonych sieci i znalazłem i udało się połączyć prekos neta 1mb i bardzo stabilny w porównaniu z tym co na dana chwile mam od dostawcy
I moje pytanie brzmi czy jest możliwość dowiedzieć sie od kogo naprawdę ciągnę neta
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Lol mam neta ale nie wiem od kogo
Jak masz antenę kierunkową i z niej łapiesz neta to ten od kogo łapiesz musi być gdzieś na kierunku anteny i niezbyt daleko (do 500m) jeżeli nie ma anteny zewnętrznej. Jeżeli mieszkasz w bloku to moze być od kogoś piętro niżej/wyżej/obok/naprzeciwko. Jeżeli w domu to popytaj najbliższych sąsiadów (no 2 domy dalej)Strazak pisze:czy jest możliwość dowiedzieć sie od kogo naprawdę ciągnę neta
Nie pomagam na PW!
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Strazak, jaki jest SSID?
- Strazak
- Początkujący użytkownik forum
to tak antenę mam 2.4Ghz polaryzacja pionowa oczywiście antena jest na dachu SSID ma kolo "dom"
wiem ze można sie dowiedzieć od kogo ciągnę neta patrząc po dachach i szukając anteny ale to jest uciążliwe
mowie odrazie nie mieszkam w bloku
wiem ze można sie dowiedzieć od kogo ciągnę neta patrząc po dachach i szukając anteny ale to jest uciążliwe
mowie odrazie nie mieszkam w bloku
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Strazak, to niestety, nie da rady go znaleźć żadną metodą nieuciążliwą.
- wojteks
- *** Administrator ***
Ja bym obstawiał kogoś z bliska, nawet anteny na dachu nie musi mieć. Popytaj sąsiadów w kierunku ustawienia anteny.Strazak pisze:ogo ciągnę neta patrząc po dachach
Nie pomagam na PW!
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
U tego kogoś, od kogo podbierasz neta nie ma anteny na zewnąrz, on ma tylko router. Jeśli byś miał notebooka albo telefon z wifi, to mały spacerek po okolicy i szybko się dowiesz przy którym domy sygnał jest najmocniejszy, tylko trzeba uważać bo anteny wbudowane w notebooka potrafią być po części kierunkowe.Strazak pisze:wiem ze można sie dowiedzieć od kogo ciągnę neta patrząc po dachach i szukając anteny ale to jest uciążliwe
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
Strazak, Przeskanuj LAN lub zgłoś się na policję. Albo albo.