Czy SE K530i ma EDGE

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
EmTeeDee

Czy SE K530i ma EDGE

Post autor: EmTeeDee »

Posiadam ten telefon ale w sumie go nie używam bo nie ma on EDGE - chociaż na stronie Komputronika w opisie pisze że jest.Ciekawi mnie właśnie czy jest czy nie ma?Jak to sprawdzić?
Komputronik podaje także częstotliwość pracy UMTS 2100/GSM900/GSM1800/GSM1900.
Używam jako modemu telefonu z podpisu i tam jest ikonka E , a w tym K530i nie ma czegoś takiego-jeżeli złapiemy UMTS to pokazuje się ikonka(chmurka) zauważyłem też że zależnie od sieci(zdjęty simlok) różnie wygląda ikona zasięgu - jak w każdym telefonie są to ''cegiełki''(5szt.) a w sieci orange dodatkowo nad ''cegiełkami''jest trójkąt w kolorze niebieskim i jak jest pełen zasięg to z tych dwóch ikon robi się prostokąt.Ale czasami ten trójkąt jest biały? Tak samo jak przy UMTS-też jest biały. I właśnie mnie to ciekawi dlaczego zmienia kolor?czy jest to może EDGE? Trochę to skomplikowałem ale myślę że nie dla laika jest to zrozumiałe. ;)
EDGE nie ma zmieniłem ''simkę'' i widać to po NetMeterze. ;)
Ostatnio zmieniony 2008-12-10, 16:05 przez EmTeeDee, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: Czy SE K530i ma EDGE

Post autor: Sundance_kid »

onimusza666 najlepiej na stronie Sony Ericssona albo w instrukcji obsługi telefonu.
Ten telefon nie ma EDGE.
ODPOWIEDZ