Nokia 6820 dobry telefon jako modem EDGE???
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Nokia 6820 dobry telefon jako modem EDGE???
Hej!
Ma ktoś z Was Nokie 6820 i wykorzystuje ją jako modem EDGE?? Na stronie Nokii jest napisane ze ten fon ma EDGE i na ta strone sie powołuje, mysle ze ten telefon byłby ciekawym rozwiazaniem jako mode EDGE poniewaz ma Bluetooth a poza tym dobra baterie. No i cena w granicach 320zł tez wydaje sie być przystepną. Czekam na opinie w sprawie tego telefonu. Jak ktos go posiada to niech napisze jakie predkosci osiaga. Pozdro
Ma ktoś z Was Nokie 6820 i wykorzystuje ją jako modem EDGE?? Na stronie Nokii jest napisane ze ten fon ma EDGE i na ta strone sie powołuje, mysle ze ten telefon byłby ciekawym rozwiazaniem jako mode EDGE poniewaz ma Bluetooth a poza tym dobra baterie. No i cena w granicach 320zł tez wydaje sie być przystepną. Czekam na opinie w sprawie tego telefonu. Jak ktos go posiada to niech napisze jakie predkosci osiaga. Pozdro
-
- Użytkownik forum
Re: Nokia 6820 dobry telefon jako modem EDGE???
siubul87 pisze:Hej!
Cześć.
Ja <font color="#FF00FF"><b>»»korzystam««</b></font> z tej noki jako modemu. Ma EDGE ale kalsy chyba nie 10 bo maksymalne transfery jakie uzyskuje na połączenu przez BT wynoszą 12.13kBs. Poza tym jest OK> Na początku zdazały się jakieś błędy transmisji i rozłączena, ale od kilku dni po zmianie sterowników do Bluesolei wszystko się uspokoiło i <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> jest dobrze.
Pozdrawiam
I-Plus.....
-
- Stały użytkownik forum
Dzieki Lesiu.Z
Czyli transfery masz w granicach 12, 13KB?? a zasieg jaki masz??? pełny czy nie??? bo jak bys mial pełny to moze uzyskal bys w tedy szybszą prędkosc, jak masz mozliwosc to sprobuj jeszcze przez kabel sie połączyć bo moze tez BT blokuja pełną prędkość. Od razu poczatku swojej przygody z netem bezprzewodowym uzywasz EDGE??? czy najpierw korzystales z gprs-a??? Jesli tak to czy roznica jest odczuwalna??? Opłaci sie kupic ta Nokie?
Pozdrawiam
Czy ktos wie gdzie mozna uzyskac pewne informacje odnosnie klasy EDGE w tym telefonie???
Czyli transfery masz w granicach 12, 13KB?? a zasieg jaki masz??? pełny czy nie??? bo jak bys mial pełny to moze uzyskal bys w tedy szybszą prędkosc, jak masz mozliwosc to sprobuj jeszcze przez kabel sie połączyć bo moze tez BT blokuja pełną prędkość. Od razu poczatku swojej przygody z netem bezprzewodowym uzywasz EDGE??? czy najpierw korzystales z gprs-a??? Jesli tak to czy roznica jest odczuwalna??? Opłaci sie kupic ta Nokie?
Pozdrawiam
Czy ktos wie gdzie mozna uzyskac pewne informacje odnosnie klasy EDGE w tym telefonie???
mam nokię 6820a i łącze się prze bluetooth ...
telefon mam od niedawna (1tydzień), miałem już wykorzystany limit 1gigabajta w iPlusie i teraz ciągnie mi od 6 do 22kilobajtów (średnio mam 12-14kilo), więc nie jest źle ... ogólnie polecam telefon ... zobaczymy co będzie jak mi limit odblokują hehehe
zwykle mam zasięg na poziomie 4 kresek
telefon mam od niedawna (1tydzień), miałem już wykorzystany limit 1gigabajta w iPlusie i teraz ciągnie mi od 6 do 22kilobajtów (średnio mam 12-14kilo), więc nie jest źle ... ogólnie polecam telefon ... zobaczymy co będzie jak mi limit odblokują hehehe
zwykle mam zasięg na poziomie 4 kresek
- Enzo
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Na stronie plusa http://www.plusgsm.pl/telefony/nokia/6820/index.asp piszą że ma EDGE 5 klasy.
iPlus+E61i=FUN
- ryszard233
- Użytkownik forum
Ale technologia poszla do przodu.............wow
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Archeologia też najwyraźniej...
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
To już nie archeologia, ryszard233 węgiel kopie. Złoty kilof się należy.Jo_gurt pisze:Archeologia też najwyraźniej...
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Oj tam, czasem nutka nostalgii nie zaszkodzi.