internet działa ale nie można się połączyć między komputeram
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
internet działa ale nie można się połączyć między komputeram
Witam
Mam taki problem. Mam komputer stacjonarny i laptopa. Jestem podłączony do internetu w dialogu. Mam routera NETGEAR WGR 614v7. Wszystko działało dobrze ale ktoś musiał coś grzebać i teraz nie mogę się łączyć między komputerami. Najbardziej mnie denerwuje to że nie mogę przesyłać drukowania z laptopa do komputera stacjonarnego. Internet działa na obydwu komputerach. Aha dodam że na laptopie mam Windowsa Vista a na tym drugim XP. Jak to wszystko ze sobą połączyć? Prosze o pomoc
Mam taki problem. Mam komputer stacjonarny i laptopa. Jestem podłączony do internetu w dialogu. Mam routera NETGEAR WGR 614v7. Wszystko działało dobrze ale ktoś musiał coś grzebać i teraz nie mogę się łączyć między komputerami. Najbardziej mnie denerwuje to że nie mogę przesyłać drukowania z laptopa do komputera stacjonarnego. Internet działa na obydwu komputerach. Aha dodam że na laptopie mam Windowsa Vista a na tym drugim XP. Jak to wszystko ze sobą połączyć? Prosze o pomoc
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: internet działa ale nie można się połączyć między komputeram
chudino, mi się nie udało połączyć w sieci lokalnej Visty i XP. Ani drukarka ani pliki nie działały. Grzebałem w IP, maskach, zaporach, nazwach sieci i nic. Jakaś ułomna jest Vista w kontakcie z XP. Router mam Linksysa.
Może ktoś to połączył. Mi się nie udało. Była Vista Home Premium i XP Prof.
-
no ale w tym problem że u mnie wszystko śmigało. Pamietam że się z tym męczyłem pare dni i w koncu się udało ale nie wiem co w koncu robiłem. Może ktoś wie jak to zrobić? Chyba się skonczy na tym że przeinstaluję viste na xp`ka
-
ja.michal pisze:chudino, mi się nie udało połączyć w sieci lokalnej Visty i XP. Ani drukarka ani pliki nie działały. Grzebałem w IP, maskach, zaporach, nazwach sieci i nic. Jakaś ułomna jest Vista w kontakcie z XP. Router mam Linksysa.
U mnie na laptopie jest Vista 32bit Business, na stacjonarnym xp pro 32bit i działa pięknie w każdą strone

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ja też.blink pisze:Korzystam z routera Linksys WAG200G.
Możliwe. Już Visty nie mam. Problem na XP był z dźwiękiem ze zintegrowaną kartą, ale kartę na PCI mi kumpel oddał i wsio działa. A P4 1.8GHz to mało na Vistę.blink pisze:Musicie miec nakopane w prawach dostępu
Zastanawiałem się czy Kaspersky nie blokuje czegoś co bardzo możliwe. W Viście nie chciało mi się już grzebać. Trochę w niej MS nakombinował.blink pisze:Jak wszystko inne się zgadza.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
U mnie też Vista ładnie współpracuje z XPkami w sieci. Nawet ładniej niż XPki między sobą.
-
A to może być prawda, bo wtedy nie miałem kaspersky`ego, a teraz mam. Spróbuje zmienić antivira to może się udaja.michal pisze: Zastanawiałem się czy Kaspersky nie blokuje czegoś co bardzo możliwe. W Viście nie chciało mi się już grzebać. Trochę w niej MS nakombinował.
-
Mam podobny problem... Na stacjonarnym Win Xp - Laptop Vista ... Problem polega na tym ze na laptopie widze stacjonarnego(moge normalnie wszystko wymieniac) - ale na stacjonarnym nie widze laptopa xD Jakies pomysly ?^_^
- wojteks
- *** Administrator ***
Firewall, antywirus, brak udostępnionych zasobów.arikoo pisze:ale na stacjonarnym nie widze laptopa xD Jakies pomysly
Nie pomagam na PW!
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Lub wyłączone udostępnianie w Centrum Sieci i Udostępniania