Nowa antena WiFi do laptopa.

Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Nowa antena WiFi do laptopa.

Post autor: ja.michal »

Może coś poradzicie. Mam wsadzone niefabryczne dwie anteny do mojego laptopa i katy sieciowej. Niestety słabe one są z deka. Telefon mi łapie sieci lepiej niż laptop.

Anteny naklejone pod matrycę mam tego typu:
Obrazek
Tanie to było noname bo 16zł z przesyłką wyszło. Działają kiepsko. Niby 2dBi zysku a karta na USB ma dużo lesze parametry a też ma 2dBi.

Zastanawiam się nad tą anteną i jedną. Ją z tego co wiem poziomo można instalować, tak na forach w USA widziałem. Anetka ta jest chwalona bo nawet do 3G jej używają. Antena jest filmy hitachi.
Obrazek

[ Dodano: 2008-12-15, 17:46 ]
No i co powiecie? Jakieś sugestie? Chcę kupić jedną tak jak na zdjęciu napisane, podłączyć do main tylko.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Nowa antena WiFi do laptopa.

Post autor: Jo_gurt »

ja.michal, jaka cena?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Jo_gurt pisze:jaka cena?
Rozumiem, że dolnej. Sama antena $5. Razem z przesyłką $8.15. W złotych razem koło 24-25zł.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Szczerze mówiąc to za taką cenę to z samej ciekawości bym sobie sprawił (jakby mi się chciało bawić ;) ale za leniwy jestem)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Ostatecznie i tak niedojdzie przed świętami do Polski pewnie. Zastanowię się jeszcze, bo może nowy laptop będzie wreszcie.
ODPOWIEDZ