Czy działa wam Blueconnect Compressor?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Czy działa wam Blueconnect Compressor?
Witam,
Mam pytanie do użytkowników Blueconnect'a. Otóż nie działa mi od dwóch dni Blueconnect Compressor...Jak to wygląda u was? Próbuje się połączyć ale przechodzi w stan nie aktywny. O co chodzi?
Zasięg EDGE 5/5 kresek chociaż BTS strasznie tutaj mam przeciążony bo net mulił do północy strasznie prędkości bardzo niskie. A teraz normalnie net działa ale Compressor nie. Reinstalowałem i to nie pomogło. Wcześniej mi działał przed formatem. Co z tym fantem zrobić? Podczas jazdy samochodem czasem udało mu się podłączyć a czasem nie. Może to problem z lokalizacją w której przebywam?
Mój system to Windows Vista 32bit HP. Karta to Huawei E870.
Czekam na odpowiedzi!
POZDRAWIAM!
Mam pytanie do użytkowników Blueconnect'a. Otóż nie działa mi od dwóch dni Blueconnect Compressor...Jak to wygląda u was? Próbuje się połączyć ale przechodzi w stan nie aktywny. O co chodzi?
Zasięg EDGE 5/5 kresek chociaż BTS strasznie tutaj mam przeciążony bo net mulił do północy strasznie prędkości bardzo niskie. A teraz normalnie net działa ale Compressor nie. Reinstalowałem i to nie pomogło. Wcześniej mi działał przed formatem. Co z tym fantem zrobić? Podczas jazdy samochodem czasem udało mu się podłączyć a czasem nie. Może to problem z lokalizacją w której przebywam?
Mój system to Windows Vista 32bit HP. Karta to Huawei E870.
Czekam na odpowiedzi!
POZDRAWIAM!
"Tego co nie ma w internecie nie istnieje" - Wujek Bill
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Czy działa wam Blueconnect Compressor?
Cześć, używam(łem) blueconnet compressor, też miałem tego typu identyczny problem, przeszło po jakimś czasie, po kilkakrotnych usunięciach i instalacjach,a teraz znowu to samo , sam bym się chętnie dowiedział o co chodzi, bo fajny programik.
-
- Stały użytkownik forum
Na 99% padł proxy obslugujacy sesje nic strasznego samo przejdzie jak technicy wroca do pracy
-
Jeden koleś na innym forum napisał że mu działa. O co chodzi?
"Tego co nie ma w internecie nie istnieje" - Wujek Bill
- szachu-cad1
- Użytkownik forum
Używałem BC Compressor przez ponad 1,5 roku. Często zdarzały mi się takie sytuacje jak wyżej opisana. Niestety, nie potrafiłem zdiagnozować przyczyny wyłączania się kompresora.
Najczęściej wyłączał się na 1, góra 2 dni, później wszystko wracało do normy. Czasami wystarczył restart kompa i po kłopocie. Niestety nie pomagają w tym przypadku reinstalacje samego programu czy nawet systemu – dla ciekawości postawiłem XP na nowo, i nic – dopiero po dwóch dniach programik zaczął działać dobrze.
Co ciekawe, u mnie kompresja JPG działała tylko na standardowych ustawieniach programu. Kiedy aktywowałem jakieś dodatkowe ustawienie, programik mimo iż był aktywny – nie działał, nie kompresował grafik. Dla mnie odpowiedź jest prosta – program posiada jakieś ukryte błędy.
Całe szczęście jadę teraz na HSDPA i już nie muszę używać tego badziewia.
Pozdrawiam
Najczęściej wyłączał się na 1, góra 2 dni, później wszystko wracało do normy. Czasami wystarczył restart kompa i po kłopocie. Niestety nie pomagają w tym przypadku reinstalacje samego programu czy nawet systemu – dla ciekawości postawiłem XP na nowo, i nic – dopiero po dwóch dniach programik zaczął działać dobrze.
Co ciekawe, u mnie kompresja JPG działała tylko na standardowych ustawieniach programu. Kiedy aktywowałem jakieś dodatkowe ustawienie, programik mimo iż był aktywny – nie działał, nie kompresował grafik. Dla mnie odpowiedź jest prosta – program posiada jakieś ukryte błędy.
Całe szczęście jadę teraz na HSDPA i już nie muszę używać tego badziewia.
Pozdrawiam
-
Problem z kompresją grafiki
Mam problem z kompresją grafiki na stronach. Miałem kiedyś "blueconnet compressor". W pewnym momencie, niezależnie czy był włączony czy nie - kompresowało mi wszystkie zdjęcia na stronach www. Zrobiłem format, postawiłem czysty system od nowa. Problem jest nadal, mimo że nawet po formacie "blueconnect compressor" nie instalowałem. POMOOOCY !!!!
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Masz proxy włączone?
-
Zielony jestem w temacie całkiem.
Mam Win XP, łączę się za pomocą Mobile Partner.
Problem dotyczy tylko tej karty. Wkładam inną i jest OK. Idę do dowolnego miejsca gdzie jest bezpłatne WiFi i też jest OK. Włączam tą jedną, swoją kartę i kompresja gwarantowana.
gdzie szukać ustawień PROXY ? i co tam powinno być ?
pozdrawiam
Mam Win XP, łączę się za pomocą Mobile Partner.
Problem dotyczy tylko tej karty. Wkładam inną i jest OK. Idę do dowolnego miejsca gdzie jest bezpłatne WiFi i też jest OK. Włączam tą jedną, swoją kartę i kompresja gwarantowana.
gdzie szukać ustawień PROXY ? i co tam powinno być ?
pozdrawiam

-
Problem jest ciekawszy niż myślałem. Zakładam do modemu inną kartę i problemów z grafiką nie ma. Zdjęcia są idealne, obrazy, grafiki też. Wkładam kartę 'felerną' i znów grafika jest kompresowana.
Moim zdaniem wina leży po stronie ERY. Sądzę że Blueconnect compressor musi działać na zasadzie : kompresja występuje po ich stronie i już skompresowane wysyłają. Coś się zawiesiło i cały czas mam taki sam poziom kompresji. Niestety ERA mówi że to nie możliwe, bo u nich nic się nie kompresuje ani nie wpływa w żaden sposób na kompresję danych. Usługa BlueCompressor polega na kompresji danych u użytkownika (w tym przypadku u mnie).
Nie pomaga nic - formatowanie dysku, stawianie systemu od nowa.
Co myślicie ?
Moim zdaniem wina leży po stronie ERY. Sądzę że Blueconnect compressor musi działać na zasadzie : kompresja występuje po ich stronie i już skompresowane wysyłają. Coś się zawiesiło i cały czas mam taki sam poziom kompresji. Niestety ERA mówi że to nie możliwe, bo u nich nic się nie kompresuje ani nie wpływa w żaden sposób na kompresję danych. Usługa BlueCompressor polega na kompresji danych u użytkownika (w tym przypadku u mnie).
Nie pomaga nic - formatowanie dysku, stawianie systemu od nowa.
Co myślicie ?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
marcin79w pisze:Usługa BlueCompressor polega na kompresji danych u użytkownika

Pozostaje z powrotem zainstalować to badziewie i zmniejszyć poziom kompresji na minimum (czyli faktycznie brak) ewentualnie dodać w ustawieniach wszystkie IP do wyjątków bez kompresji.marcin79w pisze:Nie pomaga nic
A może wystarczy po włączeniu tego włączyć i wyłączyć kompresję w menu tego programiku i już sobie serwer zapamięta nowe ustawienie dla Twojej karty sim.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Problem kompresji obrazu rozwiązany. Wygląda na to że usługę ustawia się teraz na stronie ERY, nie na instalowanym BBC. Zmienili usługę i poinformowali z opóźnieniem !!
Ustawienia na www.era.pl/compressor
Ustawienia na www.era.pl/compressor