co kupić SonyEricsson GC89 czy SonyEricsson GC85

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Gość

co kupić SonyEricsson GC89 czy SonyEricsson GC85

Post autor: Gość »

Proszę o pomoc jaką mam kupić kartę? Proszę o kontakt na email [email protected]
Gość

Re: co kupić SonyEricsson GC89 czy SonyEricsson GC85

A zapomniałem dodać że siec Orange mi zaproponaowała i wacham się co wybrać i co lepiej bedzie działć i szybciej! Dziękuję za pomoc!
ertes232

Post autor: ertes232 »

do niedawna były problemy z konektorem antenowym do doskonałej karty gc 89 ale ja zamówiłem już do niej konektor dlatego wybrałbym 89
ma doskonałą czułosc pracuje z dużą mocą wyjsciową 2w na 900 mhz edge przynajmniej u mnie w lublinie zero problemów przy instalacji i chodzi spoko pod win xp

A swoją drogą to żałuje że niekupiłem gc 95 ma gprs edge i umts mam interplus 500 w plusie za pare misecy wejdzie umts teraz działam na edge jest super
Gość

a czy mogę się dowiedzieć o transferach? To znaczy jakie masz szybkości żeczywiste a nie podawane przez Orange! Chodzi mi o otwieranie stron i ściąganie plików! Dzięki bardzo za informacje!
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

ertes232 pisze:A swoją drogą to żałuje że niekupiłem gc 95 ma gprs edge i umts
Tylko pytanie ile taka karta kosztuje, bo słyszałem, że nie jest tania
a do tego chyba też nie jest tak dobrze dostępna (jeszcze)?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Kubuś Puchatek

Post autor: Kubuś Puchatek »

ja ze swojej strony to moge tylko zdecydowanie odradzic GC85, ale moze tylko ja mialem opecha do mojej
Gość

85 jest ok ale trzeba zupgradowac firmware
Gość

Anonymous pisze:85 jest ok ale trzeba zupgradowac firmware
Skąd go pobrać? Mam problem z rozłączaniem przy odrobinę wyższej transmisji (pow 4kB/s) w obie strony i myślę że to by pomogło. Jak nie to "wołaj serwis".
ertes232

gc95

Post autor: ertes232 »

witaj wlasnie kurier dostarczyl mi gc 89 jestem w idei i mam 10 dni na zwrot jesli mi cos nie pasuje piszesz ze lepsz jest gc 95 bo bedzie umts czy w idei to bedzie chodzic w kolobrzegu czy tylko w duzych miastach :shock: :shock:
ja_mario

Post autor: ja_mario »

Witam,
Kupuj bez wahania GC89 jest to obecnie jeden z najlepiej dopracowanych modeli modemów, całkowicie bezproblemowy bardzo dobrze i stabilnie pracuje z Wireless Manager z Orange w WinXP, oczywiście na płycie głównej musisz mieć jakiegoś "intela". Jeśli chodzi o transfer i poszczególne częstotliwości - nie ma takiej na której chodzi lepiej lub gorzej kazda częstotliwośc wybrana dla tego modelu np.: ręcznie jest tak samo dobrze obsługiwana. Jedna istotna uwaga - jeśli znajdujesz się na pograniczu nadajników czyli np.: z jednej strony masz BTS z GPRS a z drugiej BTS z EDGE i obsługują one rózne częstotliwości odpowiednio np.: 900 i 1800Mhz to ze względu na ustwienie automatyczny wybór częstotliwości modem przełączając się bezustatnie pomiędzy nimi będzie "skakał" z transferem a co za tym idzie będzie bardzo niestabilny. Rada - należy bezsprzecznie wybrać ręcznie częstotliwość 1800 (w omawianym przypadku - nawet jeśli siła sygnału jest mniejszy niż dla 900) ponieważ zapewnia ona większy i stabilniejszy transfer. U mnie GC89 pracuje na 1800Mhz EDGE ze średnią predkością podczas ściągania plików - 206-218kbts natomiast podczas otwierania stron 130-160kbts. To tyle jeśli chodzi o twoje pytania. Jeśli będziesz potrzebował więcej informacji. Pisz. Pozdrawiam i miłego ściągania.
kodens79
Początkujący użytkownik forum

Post autor: kodens79 »

Powiem tak ja nie nazekam na GC 89 bardzo dobrze sie spisuje A jestem w sieci Blue Connect ,mieszkam na slasku i na EDgu i Gprs bardzo dobrze odbiera .Polecam ta karte .A jesli chodzi o Umts to w Polsce <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> jest to tylko w Wiekszych miastach i to jest duzy minus.
.....Blue Connect.....
Awatar użytkownika
piotr2802
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: piotr2802 »

Ja mam GC85 w sieci Orange i mieszkam w Krakowie (okolice AWF).
Ja niestety nie osiągam takich duzych transferów jak tu wcześniej koledzy pisali, bo rzadko udąło mi się przy ściąganiu pliku zobaczyc 80kb/s.

Testowałem to programem , który miezry średni transfer i u mnie wychodzi ok. 40 kb/s przy ściąganiu (download), a upload jest o połowę niższy.
Nie jestem osobiści zadowolony z oferty Orange jesli chodzi o EDGE.Moja propozycja jest taka : Jeśli ktoś zamierza nabyć kartę w danej sieci to niech zadzwoni do BOK i umowi się na spotkanie z przedstawicielem danej sieci w miejscu gdzi bedzie najczesciej korzystał z EDGE.

Wtedy można sprawdzić przed zawarciem umowy co tak naprawde jest to warte i jakie są transfery.

Jeśli chodzi o moją kartę GC85 to nie narzekam, chociaż już by się przydało wymienić na coś co ma UMTS, bo w Krakowie podobnbo już to funcjonuje, na razie parę kilometrów od Rynku głonego, ale ja bym się znalazł w zasięgu UMTS.

Podobno ORange wymienia swoim klientom , którzy juz mają EDGE na nowe karty Globtrotter UMTS, ale uważjacie, karta jest za 1 zł przy wymianie, ale pakujecie się na następne 24 miesiące, a to słono kosztuje bo zdzierają z nas az 120,78 zł co miesiąc, a za tą kwotę to można już mięc porządny inny stały dostęp do internetu.
fobia32
Początkujący użytkownik forum

Post autor: fobia32 »

ja mam SE GC85 łapie mi EDGE mieszkam w wawie na woli i osiąga mi przy śiąganiu prądkości nie większe niż 4.3kbs zdecydowanie nie polecam
przewaks
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: przewaks »

Ja za to polecam GC89 z całą stanowczością. Korzystałem z tej karty przez prawie rok, do chwili kiedy wymieniłem modem na Fusion+ i muszę powiedzieć, że jako karta do EDGE sprawowała się świetnie. Transfery maksymalne (na poziomie EDGE oczywiście), stabilne połączenie, mocny "zasięg". Bez wahania wybrałbym GC89.
Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Fanta »

Koledzy ten wątek jest z Sob Paź 15 20:24:25 2005 więc chyba przez ten czas kolega @Gość już kupił modem :lol:
[center]!! Zaczynaj od: FAQ -> Szukaj tematów-> GOOGLE
Regulamin i Netykieta[/center]
ODPOWIEDZ