Laptopy z chipsetem SIS kontra Sony-Ericsson

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sardo nunspa
Stary wyga bezprzewodowy

Laptopy z chipsetem SIS kontra Sony-Ericsson

Post autor: sardo nunspa »

Od dawna chciałem rozgryźć problem złego funkcjonowania kart SE z niektórymi laptopami. Ściągnąłem nawet bios do takiego acera aspire 3000 czytam opis biosu i :idea: :idea: :idea: na samej górze pisze : chipset SIS. Ten słynny SIS zwany syphilisem. Myślałem, że ta firma zapadła sie pod ziemię ze wstydu po 735 i 745. Ja w każdym razie wyrobiłem sobie o niej złe zdanie na wiele lat.
Było tu mnóstwo kłótni o procesor AMD i Intel - czy działa z nimi SE czy nie. Sam brałem w nich udział.
I teraz sie chcę dowiedzieć od wszystkich którzy mieli problemy z laptopem na procesorze AMD i SE - jaki był tam zamontowany chipset

Dziękuję i pozdrawiam :!:
Latka lecą...
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Laptopy z chipsetem SIS kontra Sony-Ericsson

Post autor: zDaleKi »

Nie wiem czy coś Ci to pomoże, bo ja mam Intela, ale za to mam chipset
SISa i SE działał mi na nim jak marzenie. Nie było żadnych problemów z
instalacją ani potem z działaniem.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
rockin

Post autor: rockin »

u mnie tez działa!!! Intel, chipset SiS, karta SE GC89..... BC śmiga jak sie patrzy..... teraz czekam na SE GC95 ....
Skaven

Post autor: Skaven »

na moim FUJITSU-SIEMENS AMILO PRO V8010 mam chipset Intel 915GM, a mam problemy z GC89, przerywa polaczenie, wystepuje BSOD, czasami dziala strasznie wolno... pomiedzy tym wszystkim dziala calkiem dobrze, ale jest to strasznie denerwojace. Pozdrawiam[/list]
kuna_

sis

Post autor: kuna_ »

e tam ja mam sisa i wlaptopie (asus) i w stacjonarnym i nie mam powodów do narzekań. Miałem gc85 i tez działała.
ODPOWIEDZ