Sprzęt dla Taty
Moderator: Moderatorzy
- slobodan
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Sprzęt dla Taty
Witam , tata posiada dosyc taniego laptopa BELINEA , Chcial korzystać z internetu w playu ... Niestety moj modem Option nie pasuje , jest na PCMCIA nie wchodzi caly w gniazdo wiec Tata ma na pewno expresscard
Moje pytanie brzmi , jaka byla by tania alternatywa tak aby nie brac modemu z playa ? Na allegro trudno mi cos znalezc ... Da rade by bylo tanio i stabilnie ? W gre wchodzi tez USB ... Co byscie polecali ??

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Sprzęt dla Taty
To jak tanio to raczej modem na USB bo express są dość drogie. Sprawdzony i polecany z modemów jest Huawei E220. Minus takie, że niema wyjścia na antenę zewnętrzną.
Niech się koledzy jeszcze wypowiedzą.
Niech się koledzy jeszcze wypowiedzą.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
slobodan a może przejściówka? Choć z tymi to różnie bywa. A ile możesz przeznaczyć na modem? A może uzyjesz telefonu jako modemu? Czy tylko modem wchodzi w grę?
- slobodan
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Koszt sprzetu do ok 200 zł ... Chodzi o to zeby nie bylo za skomplikowane
Przejsciowka ? A sa takie express -> pcmcia ? Nie bedzie za bardzo wystawal wtedy modem na zewnatrz ? Moze byc cos na usb , Sam juz nie wiem jak mu to zorganizowac ...

- SQ08
- Stary wyga bezprzewodowy
Rozglądnij się za jakimś Huawei E220 i nawet za 250 PLN nówkę gdzieś przed chwilą widziałem, a do Play więc musi być z 3G nic lepszego i tańszego niż E220 nie dostaniesz.
O ExpressCard zapomnij bo karty na to wejście są dużo droższe niż 200-250 PLN.
I istnieją przejściówki z ExpressCard na PCMCIA, ale kosztują dużo i lepiej opłaca się kupić od razu kartę na ExpressCard.
O ExpressCard zapomnij bo karty na to wejście są dużo droższe niż 200-250 PLN.
I istnieją przejściówki z ExpressCard na PCMCIA, ale kosztują dużo i lepiej opłaca się kupić od razu kartę na ExpressCard.
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”
Steve Jobs.
Steve Jobs.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Są, będzie wystawał całkowicie, gwarancji na działanie nie ma a sama przejściówka kosztuje kupę kasyslobodan pisze:A sa takie express -> pcmcia ?