Radio internetowe 128kbps + play , na ile starczy transferu
Moderator: Moderatorzy
Radio internetowe 128kbps + play , na ile starczy transferu
Witam , mam pytanko odnosnie tego czy te 5gb co daje play wystarczy na 5-cio godzinne słuchanie radyjka w jakosci 128kbps , przez 5 dni w tygodniu( czyli razem 25 godzin tygodniowo ) , no plus zwykłe przegladanie stron , tez przez ten sam okres ??? Bo to w pracy , a w domu mam zwykły net po kablu .
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Radio internetowe 128kbps + play , na ile starczy transferu
Zwykłe przeglądanie stron, to żadne definicjaadnim pisze:no plus zwykłe przegladanie stron

Każdy przegląda inne strony, jedni z czystym tekstem i niewielką ilością grafiki inni przeładowane flashem. Dlatego najlepiej kupić sobie starter prepaid i samemu sprawdzić ile przy używaniu internetu w taki sposób jaki to czynimy nam starczy.
W tym temacie: Internet na wakacjach, Internet poza domem - poradnik podróżnika masz orientacyjne wyliczenia co do stron WWW i np. Skype.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
5625MBadnim pisze:5-cio godzinne słuchanie radyjka w jakosci 128kbps , przez 5 dni w tygodniu( czyli razem 25 godzin tygodniowo )

To co BliSki Ci napisał.adnim pisze:no plus zwykłe przegladanie stron

oki dzięki , ale szkoda ze nawet na radio nie starczy , ale popróbuje i dam znać .ja.michal pisze:[...]
5625MB
[...]
To co BliSki Ci napisał.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2009-01-09, 12:47 ]
Wycięcie zbędnego autocytatu. Proszę nie cytuj całych poprzednich postów, oraz swoich wypowiedzi. Tylko te części do których się odnosisz.
Ostatnio zmieniony 2009-01-09, 12:46 przez adnim, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Słuchaj w formacie AAC+ 32. Nie zobaczysz różnicy między AAC+ 32 a MP3 128.adnim pisze:oki dzięki , ale szkoda ze nawet na radio nie starczy , ale popróbuje i dam znać .

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
No może na głośnikach laptopowych. Ja słysze różnice MP3 128 jest porównywalne aac 80 no jeszcze 64(choć nie do końca bo jednak dźwięk brzmi inaczej ze względu na sztuczne wyliczanie harmonicznych), ale nie zmienia to faktu że 32 da się słuchać. Bawiłem się w to zanim nie dokupiłem do telefonu pojemniejszej karty.ja.michal pisze:Nie zobaczysz różnicy między AAC+ 32 a MP3 128.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Słuchaj w formacie AAC+ 32. Nie zobaczysz różnicy między AAC+ 32 a MP3 128.
[/quote]
A jak to mam przełączyć , słucham poprzez winamp ???
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2009-01-09, 15:18 ]
Proszę poprawić posta.

A jak to mam przełączyć , słucham poprzez winamp ???
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2009-01-09, 15:18 ]
Proszę poprawić posta.
Ostatnio zmieniony 2009-01-09, 23:04 przez adnim, łącznie zmieniany 1 raz.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Poszukać takiego radia co tak nadaje, niektóre nadają w kilku bitrate.adnim pisze:A jak to mam przełączyć , słucham poprzez winamp ???
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!