Nie chce sie otworzyć strona z adresem IP
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Nie chce sie otworzyć strona z adresem IP
Zakupiłem nowy router Linksys WRT54G2 (dostawcą internetu jest Vectra) nie mogę wejsć na strone z adresem IP, która jest potrzebna do konfiguracji; / w ogóle mi się nie otwiera co teraz zrobic???????? Czy jest jakiś inny sposób na skonfigurowanie tego routera?? pls pomocy:)
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Nie chce sie otworzyć strona z adresem IP
Jaki adres dokładnie to jest? I czy karta sieciowa w komputerze jest z tej samej podsieci?mariop_dancer pisze:nie mogę wejsć na strone z adresem IP
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Początkujący użytkownik forum
Adres to : 192.168.1.1 , a jezeli chodzi o to czy karta sieciowa jest tej samej podsieci to niestety nie wiem bo za bardzo się nie znam, chyba że można to jakoś sprawdzic. Nazwa karty sieciowej to : EasyTouch netRunner ET-1050
- wojteks
- *** Administrator ***
1. podłączyć się kablem do tego routeramariop_dancer pisze:nie mogę wejsć na strone z adresem IP, która jest potrzebna do konfiguracji; / w ogóle mi się nie otwiera co teraz zrobic?
2. ustawić DHCP na karcie kablowej, dać "napraw"
3 wiejść na IP 192.168.1.1
Jeżeli nie zadziała to ustawić IP karty kablowej w komputerze na 192.168.1.10, maska 255.255.255.0 i wejść na konfigurację routera.
Nie pomagam na PW!