Mam pytanie. Muszę zbudować sieć bezprzewodową na odległości 350 / 320 metrów (Połączyć dwa budynki) Interesuje mnie technologia 2,4 Ghz . Jakich anten najlepiej użyć i jakich access pointów ? Schemat zabudowania tutaj : www.xbuk.pl/bez.bmp
TUTAJ ROZRYSOWAŁEM TEREN : LINK
Sieć Wifi 2,4 Ghz -> Odległość ok. 350 m. POMOCY
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Sieć Wifi 2,4 Ghz -> Odległość ok. 350 m. POMOCY
Na obrazku podałeś, że jest brak widoczności optycznej. Co jest pomiędzy tymi domami? Chodzi mi typ zabudowania. Domki, domy wielorodzinne (żelbetonowe)? Przy takiej odległości i braku widoczności anten może to sporo utrudnić.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- wojteks
- *** Administrator ***
Jeżeli z dachu budynku 1 nie widać dachu budynku 2 (nawet jakby jakieś małe maszty zastosować) to o połączeniu po WiFi (2.4 czy 5Ghz) trzeba zapomnieć.
Nie pomagam na PW!
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Dlatego moje pytanie o to czy to są domki czy osiedle. Bo przy domkach jeszcze szansa na jakieś maszty jest w przy betonowej pustyni, to już mizernie to widzę.wojteks pisze:Jeżeli z dachu budynku 1 nie widać dachu budynku 2...
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
- Początkujący użytkownik forum
Są to domy.
Drogę pomiędzy Dachem Budynku Numer 1 a dachem budynku numer 2 zagradza mi jeden spory budynek (Gdyby dach tego sporego budynku byłby niższy to widziałbym dach domu 2)
Drogę pomiędzy Dachem Budynku Numer 1 a dachem budynku numer 2 zagradza mi jeden spory budynek (Gdyby dach tego sporego budynku byłby niższy to widziałbym dach domu 2)
w IE jest zakładka bezpieczeństwo, to jakiś żart czy prowokacja?
- wojteks
- *** Administrator ***
To niestety muszą być maszty wyższe niż ten budynek co zasłania.editby pisze:zagradza mi jeden spory budynek (Gdyby dach tego sporego budynku byłby niższy to widziałbym dach domu 2)
Nie pomagam na PW!