Mam problem z modemem GE 0301. Mam nowego kompa z Vistą, wykonałam dial up i modem nie łączy się z internetem, wiem, że połączenie zrobiłam poprawnie, a net nie działa. Czy ktoś z was może mi pomóc, bo ja już nie wiem co mam zrobic
Option GE0301, dial up i brak łączenia z internetem
Moderator: Moderatorzy
-
dodziak84
- Początkujący użytkownik forum
Option GE0301, dial up i brak łączenia z internetem
Witam,
Mam problem z modemem GE 0301. Mam nowego kompa z Vistą, wykonałam dial up i modem nie łączy się z internetem, wiem, że połączenie zrobiłam poprawnie, a net nie działa. Czy ktoś z was może mi pomóc, bo ja już nie wiem co mam zrobic

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Option GE0301, dial up i brak łączenia z internetem
Geo301 to raczej powinien byc w trybie NDIS i go sie zwykle konfiguruje albo za pomoca apletu albo bezposrednio we wlasciwosciach karty sieciwej, opis jest na forum niestety w tej chwili linka nie dam rady znalezc. Opisz w jaki sposob zrobilas dialup.
Ostatnio zmieniony 2009-01-17, 09:44 przez krystianb, łącznie zmieniany 2 razy.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
dodziak84
Zrobiłam go zgodnie z instrukcjami z FAQ, wykonywałam go z 10 razy na XP i nie było problemu, normalnie łączyłam się z internetem. Tylko po Nowym Roku modem przestał się łączyć z internetem. Dzwoniłam do ery, bo to mój operetor, mówiłam im o komunikatach które pokazują się przy próbie łaczenia( 619,692,31)stwierdzili że coś musi być u mnie nie tak, doradzali ponowne instalowanie sterowników, zrobiłam tak, ale to nic nie dało
. Na poprzednim kompie modem się rozłączał czasami mocno grzał. Nie wiem teraz co jeszcze można zrobić, czy to problem z połączeniem czy z samym modemem.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Tak próbuje się domyśleć jak to robisz bo GE0301 w ogole nie powinien być widoczny jako modem, normalnie jest wykrywany jako karta sieciowa. Na próbę zaproponuje zainstalować GT Connect 3.0 (można pobrać tu http://www.option.com/support/globetrot ... oads.shtml ) ma w sobie sterowniki do visty, co nieco też może modem sprawdzić czy działa poprawnie.
Aha jak się zachowują diody na modemie? To mozna bez instalacji sprawdzić.
Aha jak się zachowują diody na modemie? To mozna bez instalacji sprawdzić.
-
dodziak84
Diody? Czerwona zanim wywoła pin, zielona po wpisaniu pinu i (teraz oczywiście nie) zielona mrygająca jeżeli połączył się z siecia
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Czyli nie zapalają się na nowym komputerze?? Sterowniki zainstalowane?dodziak84 pisze:teraz oczywiście nie
-
dodziak84
tak jak pisałam nie łączy się z internetem, czyli dioda nie mryga
[ Dodano: 2009-01-17, 21:01 ]
na starym kompie też przestał się łączyć. Sterowniki do GE0301 instalują się automatycznie z karty, chyba że sugerujesz zainstalowanie nowych sterowników do niego. Wypróbuję najpierw linka od ciebie
[ Dodano: 2009-01-17, 21:01 ]
na starym kompie też przestał się łączyć. Sterowniki do GE0301 instalują się automatycznie z karty, chyba że sugerujesz zainstalowanie nowych sterowników do niego. Wypróbuję najpierw linka od ciebie