witam
posiadam router wrt54GC
i podlaczone do niego dwa kompy
do dzisiejszego dnia wszystko dzialalo okej,
podczas gdy nagle wyswietlil sie nat za firewallem i zaczalem zmieniac ustawienia routera, w czasie zmian menu sie przywiesilo i zamknalem iexplorera
i od tego momentu nie wykrywa mi routera, wyswietla mi ograniczenia lub brak lacznosci, lub siec niezidentyfikowana
za holere nie moge sie polaczyc z routerem, ani poprzez wpisywanie w przegladarke jego "namiarow" ani poprzez setup wizard z plyty,
komp nie widzi routera
niemm pojecia jak ten problem rozwiazac, resetowanie reczne na routerze ani wylaczenie na jakis czas z zasilania rowniez nic nie pomoglo.
a nawet zauwazylem ze przy resetowaniu zielona dioda nie zamienia sie w pomaranczową jak to mialo wczesniej miejsca
czekam na rady bo kompleteni <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> co mam z tym fantem robic
(system mam na viscie)
pozdrawiam serdecznie
linksys wrt54GC PROBLEM
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: linksys wrt54GC PROBLEM
A co z "reset to factory default"?xtc84 pisze:resetowanie reczne na routerze ani wylaczenie na jakis czas z zasilania rowniez nic nie pomoglo.
Nie pomagam na PW!
-
problem polega na tym ze w zaden sposob nie moge (badz <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> jak) wejsc do ustawien routera ktore byly dostepne pod adresem 192.168.1.1 wpisywanym w IE
obecnie jak wpisuje te namiary do ie to pojawia sie blad strony i po zawodach
i <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> gdzie jak go w inny sposob zresetowac
obecnie jak wpisuje te namiary do ie to pojawia sie blad strony i po zawodach

- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
A jak go resetujesz. Zwykle robi się to że przytrzymujesz przycisk z tyłu RESET i podłączasz zasilanie trzymając przycisk przez przynajmniej 10 sekund. Puszczasz i powinno już udać się zalogować na router.
PS. Zdania zaczynamy z dużej litery.
PS. Zdania zaczynamy z dużej litery.

-
Resetuje go prztrzymując wcisnieta zapałkę w otworze do resetowania (przez 8 sekund czyli tak jak podaje instrukcja)
Generalnie to co zauwazam to lampka nie zmienia koloru na pomaranczowy (wczesniej gdy mialem problemy i resetowalem w ten sposob, lampka zmieniala kolor a teraz tego nie robi)
Takze tak to wyglada, caly czas mam ograniczenia lub brak lacznosci.
[ Dodano: 2009-01-25, 16:11 ]
edit
-wylaczylem zasilanie
-wcisnalem reset
-wlaczylem zasilanie trzymam 10sek.
Co nastepuje:
-pojawia sie pomaranczowa dioda ktora sie wczesniej nie palila przy resetowaniu
-nadal nie moge sie polaczyc z ustawieniami routera poprzez wpisanie 192.168.1.1 w IE
-niestety wczesniej wspomniana dioda mryga teraz caly czas z reszta diod
-internet zaczyna dzialac ale niestety tylko na jednym kompie / gdy wlaczam drugiego podlaczonego do routera net niedziala
-gdy odlaczam i wlaczam zasilanie poraz kolejny diody sie uspokajaja ale niestety sytuacja wraca do wczesniejszej tzn ograniczenia lub brak lacznosci , lub siec niezidentyfikowana - internet nie dziala
Generalnie to co zauwazam to lampka nie zmienia koloru na pomaranczowy (wczesniej gdy mialem problemy i resetowalem w ten sposob, lampka zmieniala kolor a teraz tego nie robi)
Takze tak to wyglada, caly czas mam ograniczenia lub brak lacznosci.
[ Dodano: 2009-01-25, 16:11 ]
edit
-wylaczylem zasilanie
-wcisnalem reset
-wlaczylem zasilanie trzymam 10sek.
Co nastepuje:
-pojawia sie pomaranczowa dioda ktora sie wczesniej nie palila przy resetowaniu
-nadal nie moge sie polaczyc z ustawieniami routera poprzez wpisanie 192.168.1.1 w IE
-niestety wczesniej wspomniana dioda mryga teraz caly czas z reszta diod
-internet zaczyna dzialac ale niestety tylko na jednym kompie / gdy wlaczam drugiego podlaczonego do routera net niedziala
-gdy odlaczam i wlaczam zasilanie poraz kolejny diody sie uspokajaja ale niestety sytuacja wraca do wczesniejszej tzn ograniczenia lub brak lacznosci , lub siec niezidentyfikowana - internet nie dziala