GT Fusion+ zatrzymuje start windowsXP - PROBLEM ROZWIĄZANY
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
GT Fusion+ zatrzymuje start windowsXP - PROBLEM ROZWIĄZANY
Jak w temacie, podczas startu systemu komputer zatrzymuje się aż do chwili gdy na moment wyjmę i włożę kartę gsm. Po hibernacji za to wstaje bez problemu i działa OK.
O co może chodzić z tym zatrzymywaniem systemu ?
Mam winXPpro sp3, modem siedzi w przejściówce PCI do PCIMCIA. Normalnie działa bardzo dobrze i łączy się na 1,8 MB/s nawet przez GTMM, tylko ten upierdliwy myk z wyciąganiem po restarcie systemu.
Miał ktoś podobną zagwozdkę...?
O co może chodzić z tym zatrzymywaniem systemu ?
Mam winXPpro sp3, modem siedzi w przejściówce PCI do PCIMCIA. Normalnie działa bardzo dobrze i łączy się na 1,8 MB/s nawet przez GTMM, tylko ten upierdliwy myk z wyciąganiem po restarcie systemu.
Miał ktoś podobną zagwozdkę...?
Ostatnio zmieniony 2009-01-30, 21:30 przez Balanger, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: GT Fusion+ zatrzymuje start windowsXP - PROBLEM ROZWIĄZANY
Ja obstawiam problem z tą przejściówką.Balanger pisze:modem siedzi w przejściówce PCI do PCIMCIA
Było tak od zainstalowania modemu czy stało się nagle?
Nie pomagam na PW!
-
Na tej przejściówce chodziły bez problemów: GT Quad (UMTS), GT 3g Max (7,2) i teraz GT Fusion+ (1,8) - tak więc było by to dziwne żeby nagle się obraziła. Zresztą jak wkładam Max'a chodzi OK. Poza tym jak już winda wstanie wszystko działa nad wyraz dobrze - dziś miałem z Rapida średni transfer 120 kB/s, więc prawie całe pasmo.wojteks pisze:Ja obstawiam problem z tą przejściówką.
Było tak od zainstalowania modemu czy stało się nagle?
Jedno co mi przychodzi do głowy, to to, że nie instalowałem na nowo sterowników, tylko wyjąłem GTMaxa i wsadziłem Fusiona+ i nawet chodzi na tych samych profilach GTMM..... Może tu jakieś śmieci zostały...?
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2009-01-27, 22:38 ]
Wycięcie zbędnego autocytatu.
Ostatnio zmieniony 2009-01-27, 22:38 przez Balanger, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Fusion+ wymaga jeszcze sterownika do WiFi i może to go wiesza? Odinstaluj GTMaxa i zainstaluj fusiona+.Balanger pisze:tylko wyjąłem GTMaxa i wsadziłem Fusiona+ i nawet chodzi na tych samych profilach GTMM..... Może tu jakieś śmieci zostały...?
Nie pomagam na PW!
-
Rozwiązanie problemu okazało się dość oczywiste, jednakoż nie przyszło szybko.
Otóż nie była to kwestia brakujących sterowników, ani przejściówki na które często narzeka sie na tym forum. Notabene moja ani razu mnie nie zawiodła.
Problem okazał sie w..................... zasilaczu komputera. Stary zasilacz już swoje odsłużył i nie dawał rady ze wszystkim podłączonymi peryferiami. Wymiana na nowy załatwiła sprawę od ręki.
Tyle w kwestii, temat do zamknięcia.
Otóż nie była to kwestia brakujących sterowników, ani przejściówki na które często narzeka sie na tym forum. Notabene moja ani razu mnie nie zawiodła.
Problem okazał sie w..................... zasilaczu komputera. Stary zasilacz już swoje odsłużył i nie dawał rady ze wszystkim podłączonymi peryferiami. Wymiana na nowy załatwiła sprawę od ręki.
Tyle w kwestii, temat do zamknięcia.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Na tym forum <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a>. Może ktoś będzie miał problem i skorzysta z tego rozwiązania.Balanger pisze:temat do zamknięcia.