Problem z routerem d-link dir-300

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kobus
Początkujący użytkownik forum

Problem z routerem d-link dir-300

Post autor: kobus »

a wiec tak: przez 2 miesiace wszystko dzialalo bez zarzutu fakt czasem trzeba bylo router zresetowac ale wszystko smigalo.
Kablowka rozdzielona na 2 kompy: 1 przez wifi laptop-vista, 2-laptop przez kabel-xp

Problem polega na tym, że przez wifi router wszystko pieknie dzieli lacze. jednak po kablu nie.
Nie mam pojecia co sie stalo. kupilem nowy kabel sieciowy ale w dalszym ciagu nic.
Siec wykrywa, jednak nei chce pakietow odbierac. przy polaczeniu przez kabel prosto z modemu do tego drugiego lapka bez wifi wszystko dziala...wyglada na to ze sie porty LAN skopaly...a moze router sie rozknfigurowal?
dziekuje za kazda odp
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Problem z routerem d-link dir-300

Post autor: Jo_gurt »

kobus pisze:a moze router sie rozknfigurowal?
To łatwo sprawdzić - reset i ponowna konfiguracja.
Sprawdzałeś wszystkie porty LAN w routerze?
kobus

tak sprawdzalem kazdy port...jutro zrobie reset...i ustawie od nowa a jak nie to chyab gwarancja...
ps reset to wcisniecie z tylu przez jakies 30 sekund takiego guziczka nie ?: P
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

kobus pisze:reset to wcisniecie z tylu przez jakies 30 sekund takiego guziczka nie ?: P
Bardzo możliwe, ale czasem producent wymyśli coś innego. Warto przeczytać instrukcję.
kobus

nie no rece opadaja juz...2h meczenia sie i nic...z plytka instalacyjna dochodzi do momentu ze ma juz konfigurowac a tu nagle error ze brak polaczenia z routerem :/
no dobra to zaczynam sie bawic przez http
tam troche zielony w tych ustawieniach jestem ale wybieram DCHP bo mam neta z kablowki no a dalej sam powpisywal...zrobilem siec zabezpieczona...niestety :/ teraz juz nie moge sie polaczyc nawet przez wifi...co robic? mzoe cos zle poustawialem?;/
wczesniej ustawione bylo przez to oprogramowanie z plytki na kompie z xp jednak teraz wyskakuje ze nie widzi routera:/ chyba tylko gwarancja...co myslicie?

a jeszcze pytanko...kupowalem go w media markt i mowili mi ze gwarancja na podstawie paragonu takze nie mam podbitej zadnej karty gwarancyjnej wiec chyba nie mam sie czego obawiac???

[ Dodano: 2009-01-29, 21:58 ]
nikt nie pomoze? =(
ODPOWIEDZ