Witam wszystkich!!!
Mam taki problem: potrzebuję dowiedzieć się jakie hasło ma mój router. Wiem nazwę modelu war54-GS i ap do konfiguracji 192.168.1.1 oraz login: admin. Muszę się dowiedzieć jakie mam hasło. Router pracuje w trybie ap client (wisp). Są jakieś programy aby sprawdzić hasło routera?
proszę o odp.
Pozdrawiam!!!
[ Dodano: 2009-02-08, 20:01 ]
Zapomniałem dodać ze w opcję nie wchodzi reset routera.
Hasło Techniclan war54-GS
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Hasło Techniclan war54-GS
Prosze o pomoc
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Hasło Techniclan war54-GS
Jeśli "w opcję" nie wchodzi (po jakiemu to?maciej477 pisze:Zapomniałem dodać ze w opcję nie wchodzi reset routera.

- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
Jeśli hasło było skomplikowane to jest możliwe że ktoś kto poprzednio konfigurował router pozwolił przeglądarce na zapamiętanie hasła. Każda przeglądarka ma taki prosty menadżer haseł i są odpowiednie programy do odzyskiwania haseł bezpośrednio z plików przeglądarki lub z wpisów w rejestrze windows.
Jeśli zaś hasło było proste do zapamiętania to można założyć że albo było krótkie albo było już wcześniej używane czyli trzeba spróbować ogólnie wszystkich haseł tamtej osoby odzyskanych z programów pocztowych, serwisów online, komunikatorów itp.
Jeśli hasło było krótkie to można ustalić możliwy alfabet, sugerując się alfabetem użytym w innych odzyskanych hasłach, i potem wygenerować wszystkie możliwe wariacje z powtórzeniami dla tego alfabetu zaczynajac od haseł 1-znakowych aż do powiedzmy 8 znakowych. Mając wygenerowana bazę haseł trzeba uzyć narzędzia które będzie odpytywac serwer i zauważy poprawną odpowiedź serwera lub brak negatywnej.
Linki
Crack Router Admin Password
Router Brute Force, test your router's password
Router brute force authentication program
Jeśli zaś hasło było proste do zapamiętania to można założyć że albo było krótkie albo było już wcześniej używane czyli trzeba spróbować ogólnie wszystkich haseł tamtej osoby odzyskanych z programów pocztowych, serwisów online, komunikatorów itp.
Jeśli hasło było krótkie to można ustalić możliwy alfabet, sugerując się alfabetem użytym w innych odzyskanych hasłach, i potem wygenerować wszystkie możliwe wariacje z powtórzeniami dla tego alfabetu zaczynajac od haseł 1-znakowych aż do powiedzmy 8 znakowych. Mając wygenerowana bazę haseł trzeba uzyć narzędzia które będzie odpytywac serwer i zauważy poprawną odpowiedź serwera lub brak negatywnej.
Linki
Crack Router Admin Password
Router Brute Force, test your router's password
Router brute force authentication program
-
- Początkujący użytkownik forum
Hasło nie było zapamiętane w przeglądarce
Czy nie ma żadnego programu który by odnalazł hasło routera.

Czy nie ma żadnego programu który by odnalazł hasło routera.
Prosze o pomoc
- wojteks
- *** Administrator ***
Raczej nie ma takiego no bo skąd ma go odnaleźć?maciej477 pisze:Czy nie ma żadnego programu który by odnalazł hasło routera.
Nie pomagam na PW!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jedynie twardy reset do stawień fabrycznych i wszystko od nowa ustawiać.maciej477 pisze:Czy nie ma żadnego programu który by odnalazł hasło routera.