Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.
BliSki pisze:Ja jestem za dwoma natami i nie na publicznym IP i voip smiga.
A porty od SIP-a masz przekierowane na tych natach
[ Dodano: 2009-02-13, 08:35 ]
onimusza666 pisze:korzystam z tego tak samo-no może nie dokładnie-obejrzałem kilka filmików na youtube ,zaczęłem słuchać radia gg - czego nie robiłem mając EDGE .
Zdajesz sobie sprawę,ile transferu "zabiera" youtube i radio ?
Albo nawet upnp.
Jedno jest pewne - uczę się teraz konfiguracji openwrt,i w standardowej konfiguracji firewalla i wyłączonym uPnP przychodzące nie działają (Tlenofon,bramka PAP2T).
Patryk_ pisze:Zdajesz sobie sprawę,ile transferu "zabiera" youtube i radio ?
Na pewno to dużo ''ciągnie''szkoda że skasowałem z NetMeteta raporty czasami to dziennie miałem po kilkaset MB W EDGE nie używałem radia bo myślałem że nie działa-a działa czasami przytnie-filmików nie oglądałem bo wkurzało mnie czekanie na załadowanie bufora.Dużo też w początkowych dniach ''zeżarł'' mi AxssesMenager który niby w trybie uśpionym(nie korzystanie z FF i GG ) a coś tam pobierał i wysyłał.Teraz jak go nie używam to widzę po NetMeterze że nic nie idzie.Rano miałem problemy,a przed chwilko wszystko normalnie się uruchomiło.