Najszybszy internet w okolicy.

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Radek121
Początkujący użytkownik forum

Najszybszy internet w okolicy.

Post autor: Radek121 »

Witam, szukam internetu jaki by był najszybszy w mojej okolicy (Skarszewy i pobliskie przedmieścia) tak by nie przekraczał abonamentu 70 zł. Otóż mam internet z ery (GPRS) z szybkością 128 kb/s no i dla mnie to dużo za mało bo ping w grach to ja mam 2000 tak samo jak ściągam pliki z internetu transfer jest około 10-15 kb/s (używam programu FlashGet), czy przeglądam strony które się otwierają 5-10 min. No i może ktoś z was by coś doradził?
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: Najszybszy internet w okolicy.

Post autor: Sundance_kid »

Radek121 Telefon/modem obsługujący wszystkie możliwe technologie przesyłania danych i prepaid kazdej sieci w łapkę i do testów. Nie możemy Ci zagwarantować, że coś będzie u Ciebie dobrze działać. Net komórkowy to wredna instytucja ;) i nikt nie potrafi powiedzieć jak co będzie działać.
Radek121

Noo hmm a od innego operatora ? Czy inny rodzaj łącza bezprzewodowego? Cokolwiek jak by ktoś coś wiedział bo tą szybkość co mam to mnie dobija ;/
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Radek121 nie mam szklanej kuli i nie wiem jacy sa dostawcy u Ciebie. Jeżeli net komórkowy to tak jak wyżej napisałam. A Twoi sąsiedzi z jakich łącz korzystają? Najlepiej by było u nich się podpytać co uzywają i jak się sprawuje.

[ Dodano: 2009-02-15, 18:40 ]
Jeżeli to te Skarszewy (masz tak w podpisie) które udało mi się znaleźć to z komórkowych z UMTSem masz Orange, Erę i Plusa. Chodzi Ci o te w okolicach Grudziądza? Jeżeli tak to modem z wyjściem na antenę, dobra antena i możesz mieć dobra prędkość. Chyba, że ukształtowanie terenu to wyklucza.
Radek121

Nom na mapie Polski, Skarszewy są nieco wyżej nad Grudziądzem. Dobra dziękuje za odpowiedź popytam się o modem z wyjściem na antenę bo pierwszy raz o tym słyszę to może coś z tego będzie z ukształtowaniem terenu nie jest aż tak źle.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Radek121 poczytaj ten temat: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=5736 trochę Ci rozjaśni.
Jednak nadal jestem za tym obys się podpytał sąsiadów o to czego uzywają.
Radek121

Sąsiedzi mają również GPRS to samo co ja...
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

Radek121 pisze:Skarszewy są nieco wyżej nad Grudziądzem.
Powiat starogardzki czy świecki ?

Jedyne Skarszewy,które są na mapie "wyżej" nad Grudziądzem (co za określenie :zdziwko:),to Skarszewy w pow.starogardzkim,ale to nie tak "nieco" wyżej...
Ostatnio zmieniony 2009-02-16, 09:52 przez Patryk, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Radek121 no to trzeba kombinować z anteną. Napisz nad jakim sprzetem się zastanawiasz.
Radek121

Hmm zastanawiam się czy wziąć taką antenę co wyłapuje EDGE, bo jak pisano w tym linku co mi przesłałaś to mam nie całe 2-3 km od granicy zasięgu EDGE

3 Mieszkam na granicy zasięgu EDGE albo brakuje mi do niego kilka kilometrów czy warto próbować złapać EDGE?

Odp Tak ! „ antena kierunkowa działa cuda” tak ktoś tu kiedyś na pisał i to prawda jeśli chodzi o EDGE. Jeżeli brakuje Ci nawet 10km a teren nie jest pagórkowaty i zbyt zalesiony możesz spróbować, choć nie zagwarantuję Ci sukcesu.

Więc spróbuję tak zrobić na tą ,,antenę kierunkową"...
ODPOWIEDZ