Problem z orange
Moderator: Moderatorzy
Problem z orange
Mam licencje gprs od wczoraj. Wczoraj miałem transfer 4-5kB. Dzisiaj tak do 16 tak samo. a teraz to 1-2kB. transferu <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> nie przekroczyłem maks to 90mb. Nie wiem co robić. POMOZCIE !!!! Zasieg to 5 na 7 kresek w edge dialer.
Re: Problem z orange
Witam
mam podobny problem, mam gprs przez ed77 w orange od jakichś dwóch tygodni no niestety niebardzo to mi sie podoba, od tygodnia mam transfer do 2kb, raz tylko miałem powyżej 10 i też poszukuję odpowiedzi na pytanie czy da się coś z tym zrobić?? bo chodzi praktycznie jak na zwykłym modemie w tpsa a wg danych zawartych w materiałach powinno trochę szybciej działać, nie?? zasięg mam pełny. odległość od nadajnika mimo pełnego zasięgu ma znaczeni?? bo jestem oddalony o jakies 10km
mam podobny problem, mam gprs przez ed77 w orange od jakichś dwóch tygodni no niestety niebardzo to mi sie podoba, od tygodnia mam transfer do 2kb, raz tylko miałem powyżej 10 i też poszukuję odpowiedzi na pytanie czy da się coś z tym zrobić?? bo chodzi praktycznie jak na zwykłym modemie w tpsa a wg danych zawartych w materiałach powinno trochę szybciej działać, nie?? zasięg mam pełny. odległość od nadajnika mimo pełnego zasięgu ma znaczeni?? bo jestem oddalony o jakies 10km
-
- Początkujący użytkownik forum
limicik
Panowie zadzwońcie do BOK. Zmniejszenie prędkości do tych wartości świadczy o założeniu ograniczenia. Zainstalujcie sobie NetMeter żeby na bierząco kontrolować ilość danych, a jeżeli chodzi o Orangutana to czasami zdarza im się założyć ograniczenie przez "pomyłkę" {a może ktoś nie zauważy:)} wtedy po telefonie do BOK twirdzą że to "błąd konfiguracji karty sim" 

-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Problem z orange
Tak to racja. Zadzwoncie do BOK. Też miałem taki problem w ciągu 10 min 100 razy lepiej 23,9 kB/s.