Moje wrazenia

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Andrew

Moje wrazenia

Post autor: Andrew »

Czolem Szanowni Grupowicze,
Po dlugim zastanawianiu sie i czytaniu grupy powzialem decyzje o zakupie uslugi EDGE/GPRS w sieci IDEA. W moim przypadku - planowane zmiany miejsca zamieszkania i brak mozliwosci innej formy dostepu do netu - wybor byl przesadzony. Dziala to wszystko tak jak na grupie bylo pisane, czyli wolno. W centrum wawy mam rzeczywisty transfer srednio 4-5kb, a w szalonych porywach do 12kb. Generalnie do stronek po uzbrojeniu sie w cierpliwosc wystarcza. Inne programiki uzytkowe typu emule dzialaja i tak zazwyczaj bardzo wolno, wiec im moj 'szybki' dostep nie przeszkadza. Ciekawe czy mi obniza predkosc do 8kb jak jest to sprecyzowane w umowie po przebiciu 1GB - wtedy to chyba juz pozostanie predkosc liczona w bitach, ale nie kilo. Jak nie ma innej mozliwosci dostepu do netu to usluge polecam.
Pozdrawiam,
Andrzej

p.s. Dodatkowo caly czas zastanawiam sie nad wplywem dodatkowego zrodla fal elektromagnetyznych na zdrowie.
Mikkado

Re: Moje wrazenia

Post autor: Mikkado »

Ja też się zastanawiam, ale gdzie ich teraz nie ma, wszędzie. Pomyśl co mają Ci co mieszkają w bloku, a nad ich głowami BTS, ja bym se na to nie pozwolił.
ODPOWIEDZ