Problem z myszą bezprzewodową`

Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
AdiosAmigos

Problem z myszą bezprzewodową`

Post autor: AdiosAmigos »

Witam, jakieś 4-5 lat temu dostałem mysz bezprzewodową firmy e5.
Wszystko działało ok, ale jak kupiłem laptopa to przestałem jej używać.
Dzisiaj kupiłem nowe baterie do niej, podłączam obiornik pod usb, pali się dioda, czyli działa, jednak mysz nie reaguje, próbowałem resetować odbiornik i myszkę (takie cypki małe) a;le to nic nie daje, tylko dioda w odbiorniku zaczyna mrugać.
Szukalem w internecie sterowników, ale nie znalazłem nic, nawet nie znalazłem fotki tej myszki. Co mogę zrobić? ma ktoś jakies propozycje? Może ktos ma podobną mysz? Pamiętam (jak mialem jesZcze instrukcję) ze jakos trzeba było odpowiedznio zresetować mysz i odbiornik.. moze ktos cos kojarzy? :)
acha, mysz nie ma zadych szczególnych oznaczen, jest tylko napisane RF WIRELESS MOUSE, jakis numer 040004498, jakis certyfikat FC i CE 0560, zasilani i made in chinai to wsio
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: Problem z myszą bezprzewodową`

Post autor: krystianb »

Trzeba przeprowadzic coś podobnego do parowania bluetooth, w odpowiedniej kolejości przyciski na odbiorniku i urządzeniu nacisnąć aby urządzenia się do siebie dostroiły. Jak nie masz/znajdziejsz instrukcji to musisz kombinować. Może długie przyciśniecie albo coś.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ODPOWIEDZ