Opinia na temat Sferii
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Opinia na temat Sferii
Chętnie zapraszam tego pana do mnie jak dawno szybko nie biegał to sobie pobiega.Sferia?Co to w ogóle jest?Największy błąd jaki w życiu zrobiłem to to,że podpisałem z nimi umowe na całe 3 LATA
To sie do niczego nienadaje.Prędkość miała być do 3.1MB A JA ZALEDWIE WYCIĄGAM 30k/s.Juz niewspomne o p2p.Max co mam to 7-8k/b s.Czy to mozna nazwac internetem?

ervin
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Po 1 to do 3.1Mb/servin2312 pisze:Prędkość miała być do 3.1MB
Po drugie DO a nie gwarantowane.

W Sferi p2p jest obcięte z tego co wiem a po 2 to nie łącze dla torrenciarzy.ervin2312 pisze:Juz niewspomne o p2p.Max co mam to 7-8k/b s
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Ponieważ wątek został dopisany w ogłoszeniach http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=160977#160977 a tam nie komentujemy postów wydzielam dyskusję do działu Sferii.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Najwyraźniej ma się to co się lubi mieć..Prędkość miała być do 3.1MB A JA ZALEDWIE WYCIĄGAM 30k/s.Juz niewspomne o p2p.Max co mam to 7-8k/b s.Czy to mozna nazwac internetem?
Albo inaczej, każdy ma taki Internet na jaki sobie zasłużył.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
No to mnie teraz Pan ubrał..........al-czerniawski pisze:
Albo inaczej, każdy ma taki Internet na jaki sobie zasłużył.
-
Zgadza się do 3.1MB ale żeby chociaż te 512K było.A jak zadzwoniłem i spytałem dlaczego ta wolno to chodzi to powiedzieli mi żebym pracował na wyłączonym antywirusie i wyłączonej zaporze sieciowej.Ciekaw jestem czy ktokolwiek z nich chciał by tak pracować.
ervin
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
ervin2312 da się. Ponad pół roku działałam bez takich rzeczy i nic nie było ![:]](./images/smilies/splash.gif)
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
Oczywiście,że sie da ale to wcale nie poprawia szybkości.Net dalej ciągle rozłacza a do tego czasem jest tak.że przy próbie połączenia wyskakuje błąd krytyczny i zamyka mi system.Byłem u nich z całym sprzętem i niestety nic mi nie pomogli.A zaczeło się to dziać od momentu jak przysłali mi na płytce nowe stery.
ervin
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
To czas do starych wrócić.ervin2312 pisze:A zaczeło się to dziać od momentu jak przysłali mi na płytce nowe stery.
-
Taka uwaga nasunęła mi się w odpowiedzi na chęć ganiania SferiowcaTadeusz pisze:Cóż to za uaga. Co najmniej nie na miejscu. Jak można w ogóle tak pisać?

O wadliwych Axesstelach było pisane na forum, także o możliwych uszkodzeniach, a i o zmianie operatora też.
Dlatego sam jęk i wylewanie złości na Sferię wywołało taką odpowiedź.
Daję głowę, że w Pruszkowie da się uzyskać co najmniej 500 kbps. Oczywiście na sprawnym sprzęcie i ewentualnie z zewnętrzną anteną.
Jeśli w serwisie Sferii modem się nie sprawdził to jedyna rada: żądać wymiany modemu.
Pozostałych użytkowników forum przepraszam za nadmiar ekspresji

-
Oczywiście modem mam po wymianie i z anteny zewnętrznej korzystam.Niestety to nierozwiazuje problemów.
ervin
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
ervin2312, a inny BTS próbowałeś namierzyć?
-
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Bardzo możliwe. 

-
Nie wiem jakie torrenty są tak dyskryminowane.ja.michal pisze:W Sferi p2p jest obcięte z tego co wiem a po 2 to nie łącze dla torrenciarzy.
Mi się udaje korzystając z linuksowego BitTorrenta ściągać różne linuksowe torrenty z prędkościami 20-40 kBps. Korzystam do tego z modemu ADU-E-100D w TransferNight.
Natomiast bezpośredni download najczęściej mam na poziomie 120 a nawet 170 kBps.
Ostatni mój rekord to ponad 3,5 GB za jednym przysiadem z serwera ftp.
Pewnie filmy z obleganych serwerów ciągną się wolniej, ale to chyba nie wina Sferii.
Jeszcze dodam Tadeuszowi.
Axesstel Orange'a to może być zupełnie inna historia niż sprawiające kłopoty modemy MV140A stosowane kiedyś przez Sferię.