Orange CDMA
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Orange CDMA
Pozostało mi w Orange 3 miesiące internetu Orange Free zastanawiam się nad wzięciem Orange Freedom Pro-CMDA .Jestem w zasięgu EDGE prędkości jakie osiągam to 140kb/s max.Czy warto to wziąć ?Mieszkam w miejscowości Górki Sypniewo chyba bedę w zasięgu cmda
Ostatnio zmieniony 2009-03-27, 21:03 przez TommekG, łącznie zmieniany 1 raz.
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Re: Orange CDMA
TommekG, nie CMDA, a CDMA (Code Division Multiple Access). Ja gdybym miał EDGE, brałbym bez wahania. Większe prędkości, znacznie niższe pingi... U mnie jest dostępne HSDPA Play-a, a mimo to chyba wezmę OFP jak skończy mi się umowa na BC.
-
Czy jest taka możliwość jak teraz jestem w Orange free czy mogę emigrować do orange free pro .Bo tak to bym musiał płacić dwa abonamenty ?.I jaki kosz jest tego wszystkiego
249 -modem + 49zł aktywacja =298zł za wszystko
-
- Stały użytkownik forum
Mnie się nie udało
Jestem w Orange free do maja. Kupiłem Pro ale wcześniej pisałem o rozwiązanie umowy ze względu na bardzo dużą awaryjność sprzętu. Przez 2 lata - 5-ć razy karta sim 2 razy zasilacz i dwa razy modem. (udokumentowane). Odpowiedzieli, że oni świadczą usługi telekomunikacyjne a sprzęt ich nie obchodzi. Rozumowanie postawione na głowie bo warunkiem zawarcia umowy był zakup sprzętu który oni proponowali. Reasumując. Płacę dwa abonamenty 

-
i taki koszt miałeś przy zakupie
-
- Stały użytkownik forum
Też nie do końca tak. Jeśli zasięg jest nie pewny wtedy kupuje się w opcji "na próbę". Koszty wynoszą: sprzęt 249 (dokładnie to 248,99) + aktywacja 69 = 318 zł za wszystko. Koszty za sprzęt (jeśli się nie sprawdzi) mogą byc zwrócone w całości, natomiast koszty aktywacji nie podlegają zwrotowi. 
Jeszcze tylko nie rozumiem dlaczego Tommek G odpowiada sam sobie?

Jeszcze tylko nie rozumiem dlaczego Tommek G odpowiada sam sobie?

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Odpowiedzi na te pytania i dyskusja o języku wydzielona tu: >KLIK<zetes pisze:Jeszcze tylko nie rozumiem dlaczego Tommek G odpowiada sam sobie?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.