Czy warto zainwestować w nokię 6230 Jak się sprawuje jako modem
O noki 6230i czytałem, że zrywa połączenie. Ja się nie orientuję, więc proszę o poważne i wiarygodne opinie.
Jakoś używam 6230i w iPlusie i wcale nie zrywa połączenia.Owszem czasem zdarzy się zerwać ale to z braku zasięgu lub innych okoliczności ,co pewnie zdarza się każdemu modemowi.
Przy Edge bardzo dobre transfery, sprawdzałem ją na iPlus, Orange i ten czerwona łapa. Nie zrywa połączeń, nie zdarzyło się nigdy. Mogę emule zostawić na noc i nie zerwie. Polecam, szczególnie że ceny spadły. Za swoją dałem więcej i to w promocji
polecam szczególnie posiadam taką i jestem zadowolony i lepiej jest korzystać z bluetooh bo można telefon ustawic w takim miejscu gdzie zasięg będzie najlepszy.Niestety ale prądożercze bateria szybciej się kończy ale można zastosować ładowarkę biurkową i po problemie
pozdr
krecikson pisze:czy da rade ominąć baterie i podłaczyć taki sprzęt od razu do ładowarki tak żeby nie zużywac baterii??? czy bateria zawsze musi być w telefonie
Raczej mało prawdopodobne żeby Ci się udało coś takiego zrobić. Można jednak tanio kupić baterię na llegro i jej używać a telefon trzymać pod ładowarką nonstop. Bateria po jakimś czasie padnie, ale nie będzie wielkiej straty, a tą oryginalną raz na jakiś czas włożysz do telefonu i naladujesz.
Witam.
sam przez pewien okres czasu używałem 6230 jako modem i nie zdażyło mi się żeby zerwało połączenie.Używałem go z iPlusem i wszystko chodziło bardzo dobrze...Polecam...