dopiero zaczynam sie interesowac netem przez EDGA i znalazlem na ebay-u cos takiego
http://www.ebay.pl/viItem?ItemId=8711138352
patrzylem na stronie producenta i to chyba jest odpowiednik europejskiego SE GC 85.
nawet jesli nie to czy GC 83 (albo 82) z USA bedzie dzialal w polsce ??? parametrry ma podobne. jedyna roznica to
Triple Band GSM (850/1800/1900) ver USA GC 83
Triple Band GSM (900/1800/1900) ver Europa GC 85
czy to wyklucza dzialanie modemuu z usa w polsce ???
pytam z dosc prostej przyczyny. nawet jesli kupie w usa to cena z wysylka nie przekroczy 350 zl. natomiast w polsce za GC85 trzeba dac 600 zl z tego co sie orjentuje.
rozwiejcie moje watpliwosci prosze
SE GC83 z USA i GC85 ver. europa !??!
Moderator: Moderatorzy
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: SE GC83 z USA i GC85 ver. europa !??!
Zakresy 850, 1900 w PL nie działają, 1800 ma szansę (?) ale z tego codeniken pisze: nawet jesli nie to czy GC 83 (albo 82) z USA bedzie dzialal w polsce ??? parametrry ma podobne. jedyna roznica to
Triple Band GSM (850/1800/1900) ver USA GC 83
Triple Band GSM (900/1800/1900) ver Europa GC 85
czy to wyklucza dzialanie modemuu z usa w polsce ???
piszą na forum najlepiej w PL sprawdza się 900.
Jeśli się mylę, to mnie poprawcie.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Będzie działał, ale tylko w dużych miastach. Jeśli chodzi o Idee/Orange to zasięg jest dość duży i pokrywa całe miasta (duże) jeśli chodzi o inne sieci to tylko w centrach wielkich miast (lub w miejscach o dużym nasileniu ruchu). Jeśli dużo podróżujesz to z zasiegiem będzie bardzo kiepsko. Jeśli mieszkasz w wielkim mieście i chcesz korzystać tylko w swojej loklizacji i masz pewność że jesteś w zasięgu DCS (1800 MHz) to jest jakieś rozwiązanie.
Koniecznie uparłeś się na Kartę PCMICIA? Ja obecnie zrezygnowałem z karty i używam tel. z Edge przez Bluetooth. Zaletą tego jest że tel można położyć tam gdzie jest najpszy zasięg, np. na oknie :-)
Koniecznie uparłeś się na Kartę PCMICIA? Ja obecnie zrezygnowałem z karty i używam tel. z Edge przez Bluetooth. Zaletą tego jest że tel można położyć tam gdzie jest najpszy zasięg, np. na oknie :-)
oczekuje najtanszego rozwiazania i dlatego kombinuje.
w takim razie bede szukal modemu z edgem dzialajacego w pl. moze cos taniego znajde. moze cos polecicie ??
w takim razie bede szukal modemu z edgem dzialajacego w pl. moze cos taniego znajde. moze cos polecicie ??
-
- Początkujący użytkownik forum
a można zmienić częstotliwość działania karty gc83 tak aby pracowala zarówno w 900MHz jak i 1800MHz?? wystarczy wymienić FW np. z gc85 czy trzeba by wymienić switch i PA?
POST_2:
>KLIK<
oprogramowanie jest przeznaczone zarówno do GC83 jak i GC85.
telefony ze stanów aby działały w Polsce muszą chyba mieć zmienione GDFS. a może ktoś z forumowiczów zgra swoje Firmware?? swojego modemu bede używał w erze
--
Uzywamy opcji
nie piszemy posta pod postem -> Moderator ->Fanta
--
Poprawa linka Moderator ->Fanta
--
Ale odgrzebałeś stary temat
POST_2:
>KLIK<
oprogramowanie jest przeznaczone zarówno do GC83 jak i GC85.
telefony ze stanów aby działały w Polsce muszą chyba mieć zmienione GDFS. a może ktoś z forumowiczów zgra swoje Firmware?? swojego modemu bede używał w erze
--
Uzywamy opcji

--
Poprawa linka Moderator ->Fanta
--
Ale odgrzebałeś stary temat