Play i ZTE mf622, problemy z połączeniem.

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Barbara33
Początkujący użytkownik forum

Play i ZTE mf622, problemy z połączeniem.

Post autor: Barbara33 »

Witam wszystkich. Jak w temacie mam problem z modemem zte mf622 i siecią play.
Modem jest bez simloka.
Gdy włożę do niego kartę Play nie chce się połączyć.
Na kartach innych operatorów działa bez problemu.
Problemów z konfiguracją apn itd. nie mam.
Modem ma dashboard "3", czy można go zmienić, bo nigdzie nie mogę znaleźć, ani firmware.
Związek z tym, że nie mogę się połączyć w play, może mieć to że play nie nazywa nadajników. Z kartą play w oknie programu do łączenia się są napisy "no service", na kartach innych operatorów w tym miejscu jest nazwa sieci i obok 3G. Karta play jest oczywiście aktywna. Proszę o pomoc. Może miał ktoś taki przypadek i rozwiązał ten problem, jak połączyć się z siecią play za pomocą modemu zte mf622 ?
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Play i ZTE mf622, problemy z połączeniem.

Post autor: Jo_gurt »

Barbara33, a próbowałaś bez softu od playa? Tzn albo <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> albo <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a>?
Barbara33
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Barbara33 »

Nie korzystam z softu playa tylko "3".
Próbowałam Top NetInfo, ale wydaje mi się, że ten modem ma inne komendy AT i też nie działa. :cry:
wibi
Stały użytkownik forum

Post autor: wibi »

To dość stary temat i pewnie juz rozwiązany?ale gdyby nie to odpowiem.Sam mam ten modem i żadnych problemów z PLAYem nie mam a powiem więcej chodzi bardzo dobrze i to na takim mini laptopie z prockiem 450Mhz.Menager niebrandowany jest chyba w dziale download gdyż kiedyś go tam dawałem.W/g mojej oceny jest to bardzo dobry modem,szybki (ocena na oko) i niezawodny.W sofcie brandowanym sieci "3" trzeba jedynie dopisać PLAYa i chyba wymusić pierwszeństwo wyboru,oczywiście musisz byc w zasięgu HSDPA gdyż chyba tylko na tym zakresie PLAY udostępnia internet i to wszystko.
ODPOWIEDZ