EDGE iPlusa przez komórkę
Moderator: Moderatorzy
- Tomekłódź
- Specjalista bezprzewodowy-senior
EDGE iPlusa przez komórkę
Mam iPlusa i sony ericsson gc79 czyli tylko gprs i jestem zainteresowany zamiana go na komorke z EDGEM. Czy ktos to juz wyprobowal na jakim telefonie i jak to dzialalo. Jestem z Łodzi i nie wiem czy bedzie tez zasieg?
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: EDGE iPlusa przez komórkę
Na tej mapce możesz sprawdzić, czy teoretycznie masz zasięg EDGE:TomekŁódź pisze:Jestem z Łodzi i nie wiem czy bedzie tez zasieg?
http://mapa.plusgsm.pl/scripts/hsrun.ex ... age=Polish
Tylko przełącz na mapie tryb na EDGE, bo domyslnie jest GPRS.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Szkoda tylko, że pozostali operatorzy nie mają czegoś takiego 

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Co do komorki
Uzywam telefonu Nokia 6020 który ma możliwośc obsługi EDGE .Mieszkam w Kamocinie który również teoretycznie ma zasięg jednak internet działa nawet nie średnio KATASTROFA . Mam nadzieje że może czegoś nie ustawiłem ale kto to ma mi powiedziec jak w salonach sprzedaży i biurze obsługi dopiero sie uczą Nawet nie znają numeru dostępowego Pozdrawiam 

Ja też mam nokie 6020, ale jestem jeszcze przed aktywacją iplusa. Mozesz powiedzieć jak przebiegło podłączenie? Co i gdzie trzeba wpisać? Czy korzystasz z programu NokiaPCsuite? A numer dostępowy jak wygląda?
I teraz bardzo
ważne, ile masz kresek zasięgu?
I teraz bardzo

- Tomekłódź
Jakby Ci się udało to podłączyć to proszę o jakieś info.
odp
. Mozesz powiedzieć jak przebiegło podłączenie? Co i gdzie trzeba wpisać? Czy korzystasz z programu NokiaPCsuite? A numer dostępowy jak wygląda?
]
Moją Nokie podłączyłem przez IrDa poniważ uniwersalna w Telefonie w Ustawieniach Połaczenia Ustawienia modemu Edytój zamiast "Punkt dostępu" wpisujemy "internet" (z malej litery) Nic poza tym. W kompie numer *99# bez hasla bez nazwy . Aha zmniwejszyłem we właściwosciach irde do 57600. Przepustowosc mi sie poprawila jest 115,2 Kb/s POZ Andrzej moje gg to 8843223
]
Moją Nokie podłączyłem przez IrDa poniważ uniwersalna w Telefonie w Ustawieniach Połaczenia Ustawienia modemu Edytój zamiast "Punkt dostępu" wpisujemy "internet" (z malej litery) Nic poza tym. W kompie numer *99# bez hasla bez nazwy . Aha zmniwejszyłem we właściwosciach irde do 57600. Przepustowosc mi sie poprawila jest 115,2 Kb/s POZ Andrzej moje gg to 8843223
Zapomniałem o zasiegu na telefonie mam wszystkie możliwe kreski.
Program PC Suite do noki jest fajny bo mozna szybciej sciagac zdjecia z telefonu ale trzeba go idistalowac zeby komp wtkry modem w telefonie ,po prostu program nie przewiduje takiej możliwosci "podwójnego podłączenia"
Program PC Suite do noki jest fajny bo mozna szybciej sciagac zdjecia z telefonu ale trzeba go idistalowac zeby komp wtkry modem w telefonie ,po prostu program nie przewiduje takiej możliwosci "podwójnego podłączenia"
To przez jaki program się łączysz? To *99# gdzie się wpisuje?
<font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> mam neostradę, ale jak się przeprowadzę to nie bede mial netu i mozliwosci zadawania pytań. Więc ja będe miał komórkę podłączoną przez usb, i co dalej?
<font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> mam neostradę, ale jak się przeprowadzę to nie bede mial netu i mozliwosci zadawania pytań. Więc ja będe miał komórkę podłączoną przez usb, i co dalej?
W panelu sterowania -opcje internetowe-polączenia-dodaj(tworzysz nowe polączenie telefoniczne )-wpisz nowy numer-*99# Nie potrzebny Ci bedzie zaden program co najwyzej sterowniki do IrDy .Windows XP sam wykrywa modem w telefonie bez dodatkowych sterownikow.
- Tomekłódź
Mam taki mały problem. Próbowałem podlączyc iPlusa przez Irde komórki nokie 6610i i 6020 i wyskakuje mi błąd 633 (urządenie jest w urzyciu lub ma niepoprawną konfiguracje). W punkcie dostępu wpisuje internet a numer *99# i przy próbie łączenia wypisuje mi taki błąd.