SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)
Kiedyś krążyły pogłoski,że jest już możliwa,oczywiście po upływie okresu umowy na Free - ktoś sprawdzał w praktyce ?
Jakie warunki oferują - za ile $$$ router,jaki limit transferu...
Róznie z tym bywa, cena OFP jest stała dla przedłużających. Natomiast cena modemu, jak sprawdzałem klientowi prywatnemu to przy 2letniej umowie modem za 27zł (rabaty) + dodatkowy limit 3GB czyli w sumie będzie 6GB, więc nic tylko migrować z OF:)
Nie zdecydowałem sie na migrację,gdyż nie można wtedy wziąć "na próbę" OFP,i bardzo dobrze - OF śmiga aż miło,kilka Mbps,a OFPro ledwo dyszy,niczym EDGE.
Patryk_ pisze:Nie zdecydowałem sie na migrację,gdyż nie można wtedy wziąć "na próbę" OFP,i bardzo dobrze - OF śmiga aż miło,kilka Mbps,a OFPro ledwo dyszy,niczym EDGE.
Jeśli przedłużyłbyś umowę poprzez numer *400. Miałbyś wtedy 10 dni na wycofanie się w z umowy i oddanie sprzętu (od momentu podpisania umowy). Myślę że wystarczy czasu do sprawdzenia czy będzie działać. Orange nawet wysyła w takich przypadkach gotowy formularz odstąpienia od umowy. Wiem, bo sam tak kilka dni temu przedłużałem umowę na OF.