Witam.
Zwracam sie do ciebie z prosba o pomoc w konfiguracji modemu huawei e160e.
poszperałbym sobie po necie sam i poszukał rozwiązań, ale strasznie nagli mnie czas. W czwartek jadę do zakopanego i potrzebuje neta. wziąłem dlatego orange na próbe, potem moge zwrócić. podpinam modem odczytuje mi go jako cd-rom. Jest tam widzialem jakas komenda at, ale kompletnie nie mam pojecia jak ich uzywac, gdzie wpisywac. w programie orange nie wykrywa mi urządzenia. Mam viste 64
pozdrawiam
kedzi0rs
Problem z Modemem Huawei e160e
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- krix
- Stały użytkownik forum
Re: Problem z Modemem Huawei e160e
Spróbuj podłączyć modem do innego portu USB, jeśli w "Wykrywanie sprzętu" przy Huawei Interface 3G Modem (czy jakoś) tak pisze że wystąpił błąd przy instalacji sterownika, pobierz właściwy driver dla visty z strony http://3gsterowniki.netstrefa.org/huawei.html
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Początkujący użytkownik forum
właśnie próbowałem przez wszystkie porty (4) i lipa, a modem wykrywa mi w menadżerze urządzeń jako napęd cd-rom, a gdy wyskakuje komunikat na na pasku zadan ze zainstalowano nowy sprzet pisze ze zainstalowano urządzenie pamięci masowej usb
dodam jeszcze ze na viscie działam od jakichs 10 dni tak że nie jestem tak obtrzaskany w tym srodowsiku
dodam jeszcze ze na viscie działam od jakichs 10 dni tak że nie jestem tak obtrzaskany w tym srodowsiku
Ostatnio zmieniony 2009-05-20, 21:18 przez kedzi0rs, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
A nie działają Ci sterowniki zamieszczone na wirtualnym CD? Nowsze dashboardy bez problemu współpracują z Vistą x64.