NETGEAR WGR614EE - Internet jest ale wolniejszy.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
NETGEAR WGR614EE - Internet jest ale wolniejszy.
Witam,
Jestem podłączony do osiedlowej sieci - kabel rj-45 bezpośrednio do domu. Łącze 1,5Mb. Niedawno zakupiłem laptopa i ruter Netgear. Wydaje się że wszystko skonfigurowałem dobrze bo internet chodzi i na komp. stacjonarnym i na laptopie. Ale jest jedno ale - strony ładują sie dużo wolniej. Pominę tu WIFi i laptopa bo nawet na desktopie który jest podłączony prze wy. LAN rutera jest to samo. Kiedy podepnę kabel bezpośrednio do kompa jest ok. Prze ruter strona potrafi sie lądować dużo dłużej a na końcu wywalić komunikat że nie możne jej wyświetlić. Czy to może być wina konfiguracji rutera???
Pozdrawiam
Jestem podłączony do osiedlowej sieci - kabel rj-45 bezpośrednio do domu. Łącze 1,5Mb. Niedawno zakupiłem laptopa i ruter Netgear. Wydaje się że wszystko skonfigurowałem dobrze bo internet chodzi i na komp. stacjonarnym i na laptopie. Ale jest jedno ale - strony ładują sie dużo wolniej. Pominę tu WIFi i laptopa bo nawet na desktopie który jest podłączony prze wy. LAN rutera jest to samo. Kiedy podepnę kabel bezpośrednio do kompa jest ok. Prze ruter strona potrafi sie lądować dużo dłużej a na końcu wywalić komunikat że nie możne jej wyświetlić. Czy to może być wina konfiguracji rutera???
Pozdrawiam
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: NETGEAR WGR614EE - Internet jest ale wolniejszy.
rja, spróbuj zmniejszyć np. trochę MTU (jeśli się da, bo w niektórych Netgearach nie ma takiej możliwości
).

- wojteks
- *** Administrator ***
I DNSy ręcznie skonfiguruj na takie same jak masz od dostawcy (przy połączeniu bez routera)
Nie pomagam na PW!
-
Z tego co kojarzę to teraz chyba mam ustawione na 1500 i chyba da rade zmienić. Zmienię wieczorem w domu. A na ile mniej wiecej ??
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Spróbuj 1400 (to dość mało) i zobacz co to da.rja pisze:A na ile mniej wiecej ??
-
Z DNS'ami już próbowałem, wpisałem na stałe - nic to nie dało.
-
- Użytkownik forum
Miałem podobny problem wgrałem nowsze firmware .
-
Zmiana MTU na 1400 nie pomogła.
Firmware mam najnowszy.
Firmware mam najnowszy.