Linksys Wag54g2
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Linksys Wag54g2
Witam,
słuchajcie, mam takowy problem. Neostrada po modemie TP hula, jak podłącze sygnał bezpośrednio do routera Wag54g2 następuje cisza. Ikona od DSL miga znaczy sygnał jest. Niestety internetu brak (nie pisze o Wi-Fi). Dodam, że jest to na ustawieniach standardowych. Myślałem, że problem jest z okablowaniem, ale ta teza odpadła po podłączeniu modemu TP. Nie mam pojęcia jak rozwiązać tą zagadkę, czy wymagane są konkretne ustawienia routera. A może to kwestia Annex-ów?
Z góry dzięki za help.
słuchajcie, mam takowy problem. Neostrada po modemie TP hula, jak podłącze sygnał bezpośrednio do routera Wag54g2 następuje cisza. Ikona od DSL miga znaczy sygnał jest. Niestety internetu brak (nie pisze o Wi-Fi). Dodam, że jest to na ustawieniach standardowych. Myślałem, że problem jest z okablowaniem, ale ta teza odpadła po podłączeniu modemu TP. Nie mam pojęcia jak rozwiązać tą zagadkę, czy wymagane są konkretne ustawienia routera. A może to kwestia Annex-ów?
Z góry dzięki za help.
Pozdrawiam
Damian
Damian
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Linksys Wag54g2
Migająca dioda DSL oznacza, że modem routera nie jest zsynchronizowany. Albo trzeba mu dać więcej czasu, albo parametry linii są dla niego za kiepskie.
Annex raczej nie, bo WAG54G2 jest chyba tylko na Anneksie A, czyli takim jak Neo właśnie.
Masz możliwość przetestować go u kogoś innego?
Annex raczej nie, bo WAG54G2 jest chyba tylko na Anneksie A, czyli takim jak Neo właśnie.
Masz możliwość przetestować go u kogoś innego?
- wojteks
- *** Administrator ***
Czy w routerze konfigurowałeś user/password do PPPoA (PPPoE)?dpaluszk pisze:Ikona od DSL miga znaczy sygnał jest. Niestety internetu brak
Nie pomagam na PW!
-
Tak, konfigurowałem.wojteks pisze:[...]
Czy w routerze konfigurowałeś user/password do PPPoA (PPPoE)?
Rzeczywiście może mieć to związek ze słabą jakością linii. Wpinając router przy samym gniazdu internet jest, natomiast wpinając w odległości około 70 metrów dalej już internetu nie ma. Ale czy wtedy również modem TP powinien nie działać?? Czyżby linksys miał gorsze rozwiązanie??
Ostatnio zmieniony 2009-06-15, 15:24 przez dpaluszk, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Damian
Damian
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
dpaluszk, ile czekałeś na synchronizację na tym kablu? Mi na 30m kablu dłużej WAG200G się synchronizował niego.
Czy gorsze. Chyba raczej nie. Działa wtedy gdy linia faktycznie jest dobra a nie chodzi jak chce.
Czy gorsze. Chyba raczej nie. Działa wtedy gdy linia faktycznie jest dobra a nie chodzi jak chce.

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Z Sagemami to jest bardzo różnie. Kiedyś sam miałem z tym problemy. Mój Sagem - leżał i kwiczał. Mój Cisco 827 - łączył się na 3Mbit (miało być 6), rwał przy obciążeniu.dpaluszk pisze:Ale czy wtedy również modem TP powinien nie działać??
Przyszedł technik ze swoim Sagemem - połączył się na 4Mbit. Dziwne rzeczy. Cóż, francuski wyrób

-
Chciałem podziękować Wam za help - problemem był długi czas synchronizacji. Jak już zaskoczył to wszystko jest ok.
Jeszcze raz wielkie dzięki za podpowiedzi.
Jeszcze raz wielkie dzięki za podpowiedzi.
Pozdrawiam
Damian
Damian