Telefon jako modem w Play Online
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Telefon jako modem w Play Online
Posiadam tel samsung L760 w( Play Play Online) tel ma w sobie modem czy jest mozliwosc uzycia jego jako modem play online po przez PC Studio? Mam W play online abonament 10GB a slyszalem ze mozna tego tel uzyc jako modem ale jak?
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: Telefon jako modem w Play Online
Lancinho tak jak zaznaczyłeś
To będzie najprostrza metoda.
A jak użyc? Podłącz go do komputera, zrób połączenie przez PCStudio (najprościej), połącz i będzie działać.
[ Dodano: 2009-06-18, 05:21 ]

A jak użyc? Podłącz go do komputera, zrób połączenie przez PCStudio (najprościej), połącz i będzie działać.
[ Dodano: 2009-06-18, 05:21 ]
Aha. Internet w telefonie tez możesz przeglądać.Lancinho pisze:ze mozna tego tel uzyc jako modem
-
Robilem tak z karta na abonament do dzwonienia to dziala ale nie dziala z karta play online wyskakuje w tel usluga ograniczona
- rio bravo
- Stary wyga bezprzewodowy
Na pewno jesteś w zasięgu 3g? Jeżeli jesteś to jeszcze w telefonie trzeba ustawić na zakres częstotliwości 2100. Możliwe jeszcze, że w telefonie masz skonfigurowany tylko wap, a nie internet.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Czyli brak zasięgu 3G.Lancinho pisze:wyskakuje w tel usluga ograniczona
-
Albo brak sieci albo Ograniczone uslugi. ale net mi dziala jak na karcie abonamentowej do dzwonienia a na play online czyli od modemu nie a play online dziala w modemie a w tel nie. mam zakresy GSM 900/1800 GSM1900 I UMTS na zadnym nie dziala. ja pod karta do dzwonienia dziala na 900/1800 nawet przez PC Studio a Play Online ani tu ani tam
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Witaj!
Ja tez używam kartę Play Online w telefonie C702.
Pamietaj nie ma możliwość wykonań głosowych.
Czy karta, którą otrzymałem z usługą Play Online umożliwi mi dzwonienie i wysyłanie SMS-ów, czy tylko połączenia z Internetem?
- Oprócz transferu danych Klient może wysyłać SMS-y z karty SIM Play Online , wg cennika Play Online. Play Online nie oferuje wykonywania połączeń głosowych.
Jeśli masz Problem polaczenie Internetem to ustaw w telefonie:
APN: Internet
Numer dostępowy: *99#
Nazwa użytkownika: brak
Hasło: brak
DNS: dynamiczny
ale najlepiej automatyczne ustawić https://konfiguracja.playmobile.pl/hsco ... AFFFF.212w
następne iść do menu , ustawienie, telefon, ustawienie usb, typ sieć usb. Trzeba wybrać tel jako modem.
Następne konta danych usb ustaw play.
polacz do komputera i automatycznie zostanie połączony Internetem.
Masz instrukcja do twojego telefonie http://web.playmobile.pl/pl/telefony/sg ... P4_Pol.pdf
Ja tez używam kartę Play Online w telefonie C702.
Pamietaj nie ma możliwość wykonań głosowych.

- Oprócz transferu danych Klient może wysyłać SMS-y z karty SIM Play Online , wg cennika Play Online. Play Online nie oferuje wykonywania połączeń głosowych.
Jeśli masz Problem polaczenie Internetem to ustaw w telefonie:
APN: Internet
Numer dostępowy: *99#
Nazwa użytkownika: brak
Hasło: brak
DNS: dynamiczny
ale najlepiej automatyczne ustawić https://konfiguracja.playmobile.pl/hsco ... AFFFF.212w
następne iść do menu , ustawienie, telefon, ustawienie usb, typ sieć usb. Trzeba wybrać tel jako modem.
Następne konta danych usb ustaw play.
polacz do komputera i automatycznie zostanie połączony Internetem.
Masz instrukcja do twojego telefonie http://web.playmobile.pl/pl/telefony/sg ... P4_Pol.pdf
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez grzegorz0plonka, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem osobą słabosłyszacy i mam poważnie problemy gramatycznie pisaniu.
Proszę o zrozumiałość i nie zwracacie uwagi o termistora google. Musicie dawac sprawy, ze nie ma takiego człowieka ktorego idealnie pisał po polsku.
Proszę o zrozumiałość i nie zwracacie uwagi o termistora google. Musicie dawac sprawy, ze nie ma takiego człowieka ktorego idealnie pisał po polsku.