Zatrzymujący sie internet
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Zatrzymujący sie internet
witam.od tygodnia posiadam internet OFpro i przygladam mu sie dosc dokladnie.i cos jest nie tak bo.posiadam program do monitorowania transferu NetMeter i widze ze internet przez okolo 48 sekund chodzi prawidlowow granicach predkosci takie jakie u mnie sa mozliwe,ale po tych 48sekundach zatrzymuje sie na kolejne 12 sekund i tak jest caly czas,mierzylem to kilka razy .jest to dosc uciażliwe podczas korzystania z skypa bo przerywa w tym czasie.jesli ktos wie czym to jest spowodowane to prosze o podpowiedz.z gory dzieki.moje osiagi maja sie w granicach 1 do ponad 3 Mb/s download,0.32Mb/s upload.pingi w granicach okolo 200.mierzylem na speedtest.net
- Oficer
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Zatrzymujący sie internet
To samo zauważyłem nawet przy mierzeniu prędkości przez speedtest.net wskazówka wariuje ale u mnie zawsze jest tak że przez zła pogodę zazwyczaj a przy ściąganiu to najbardziej widać 

-
- Użytkownik forum
no wlasnie doklanie u mnie czy ladna czy brzydka pogoda caly czas jest tak samo zatrzymuje sie internet poziom sygnalu pierwszego to ok -90dBm drugiego podobnie i wtedy wszystko dziala jak nalezy ale wlasnie raz na okolo minute nagle poziom sygnalu pierwszego dochodzi do -115dBm ,drugiego zanika calkiem lub tez do -115dBm i w tedy sie zacina internet.panowie jak macie pomysl na rozwiazanie mojego problemu do prosze o pomoc..
-
- Początkujący użytkownik forum
Dokładnie mam ten sam problem. Tylko, że u mnie nie pochodzi nawet tych 40s bez ścięcia, podczas przeglądania stron to nie przeszkadza, ale rozmowy przez Skype jak mówił daman0629 są uciążliwe, nie mówiąc już o pograniu sobie coś w multi 

- Oficer
Może coś robią bo mnie też strasznie tnie nie da się nic robić poza oglądaniem stron ping jest niby niski ale tnie niesamowicie
ten problem zaczął się od piątku czyżby nadeszła pora dzieci czyli wakacje ściąganie dzień w dzień 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Oficer, niestety możesz mieć rację.
Koniec roku i początek kiszki.
[ Dodano: 2009-06-22, 19:43 ]
Zastanawiam się czy nie lepiej kupić łącze satelitarne. 450/450kb/s. Jakieś $10 za 1MB, ale przynajmniej nie zapchane.

[ Dodano: 2009-06-22, 19:43 ]
Zastanawiam się czy nie lepiej kupić łącze satelitarne. 450/450kb/s. Jakieś $10 za 1MB, ale przynajmniej nie zapchane.

- Oficer
Tylko że łącza satelitarne maja duże pingi
.

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No tak.
Ale koniec OT. 

- Oficer
Ja często lubię zagrać w BF2 czy inne gry FPS.
więc dla mnie ping jest ważny 

- wojteks
- *** Administrator ***
To obawiam się że kabla/dobrej radiówki potrzebujesz. OFP tej funkcji nie podoła nawet jak będzie na 2 czy 3 nośnychOficer pisze:Ja często lubię zagrać w BF2 czy inne gry FPS.
-
- Użytkownik forum
jak myslicie moze kupno anteny cos pomoze?jesli tak to jedna wystarczy czy dwie trzeba kupic?
- wojteks
- *** Administrator ***
Jedna wystarczy ale jak sieć się zacina to antena nie pomoże.daman0629 pisze:jesli tak to jedna wystarczy czy dwie trzeba kupic?
Nie pomagam na PW!
- Oficer
wojteks, na razie wszystko dobrze działało i dalej działa w nocy bo w nocy właśnie nie tnie ale dziwi mnie ta nagła zmiana 

- wojteks
- *** Administrator ***
Bo w nocy jednak część osób śpi nawet Ci którzy robią backup internetu. Inna możliwość to szumiący komputer i trzeba go wyłączyć żeby spać.Oficer pisze:dalej działa w nocy bo w nocy właśnie nie tnie
Nie pomagam na PW!
- Oficer
A może jednak orange coś robi
.

-
Albo to tylko pogoda, ale wolę się trzymać tej wersji, że orange coś robi... 

- Oficer
-

Jakimś cudem, net chodzi teraz dobrze i nie przerywa, więc może rzeczywiście orange coś robiło

- Oficer
Nie mam pojęcia ale są nie złe jaja
ponieważ kolega sąsiad kupił OFP CDMA dziś i ani mu przetnie net śmiga bardzo ładnie a mieszka pare metrów odemnie tylko w tym rzecz że dziś kupił a mi dziś trochę jeszcze przecina ale nie tak jak wczoraj
.
Pozdrawiam Oficer.

Pozdrawiam Oficer.
-
- Użytkownik forum
A mam jeszcze takie pytanie czy jest jakas różnica w tym gdzie maja byc te dwie wieksze antenki w routerze chodzi mi czy sa jakos przypisane ktora da prawdej strony a ktora do lewej?
-
- Stały użytkownik forum
Anteny są jednakowe. Patrząc od strony kabli - prawa główna, lewa pomocnicza. Dwie krótkie WiFi (jak się nie wykorzystuje to mogą byc złożone) .Nawet przy zastosowaniu anteny głównej - zewnętrznej zachować antenę pomoniczą
-
Mam ten sam problem z internetem...
ma ktoś może e-maila do obsługi klienta lub gdzie można to zgłosić ???
Dzwoniłem do nich ale trudno się z nimi dogadać zwalają na słaby zasięg i żebym kupił antenę zewnętrzną tyle, że przez 4 miesiące użytkowania wszystko było git i zasięg był (dziwne nie?)
ma ktoś może e-maila do obsługi klienta lub gdzie można to zgłosić ???
Dzwoniłem do nich ale trudno się z nimi dogadać zwalają na słaby zasięg i żebym kupił antenę zewnętrzną tyle, że przez 4 miesiące użytkowania wszystko było git i zasięg był (dziwne nie?)