konfiguracja AP
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
konfiguracja AP
Witam
Mam problem i proszę o pomoc
Jestem podłączony do sieci komputerowej
przez kabelek ale podkupiłem sobie AP Edimaxa (EW-7206APg)podłączyłem i było ok ale kombinowałem i wyłączyłem DHCP.
Problem w tym, że nie mogą go teraz właczyć. Przez http nawet nie mogę się wbić (na 192.168.2.1) .
Skonfigurowałem kartę statycznie i necik działa
IP 192.168.0.22
Maska 255.255.255.0
Brama 192.168.0.1
Ma może ktoś pomysł co mogę zrobić żeby dostać się do panelu administracyjnego
POMOCY co zrobić nawet reset nie pomaga??
Mam problem i proszę o pomoc
Jestem podłączony do sieci komputerowej
przez kabelek ale podkupiłem sobie AP Edimaxa (EW-7206APg)podłączyłem i było ok ale kombinowałem i wyłączyłem DHCP.
Problem w tym, że nie mogą go teraz właczyć. Przez http nawet nie mogę się wbić (na 192.168.2.1) .
IP 192.168.0.22
Maska 255.255.255.0
Brama 192.168.0.1
Ma może ktoś pomysł co mogę zrobić żeby dostać się do panelu administracyjnego
POMOCY co zrobić nawet reset nie pomaga??
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: konfiguracja AP
A próbowałes "wejść" przeglądarką na adres: 192.168.0.1 ??bobi194 pisze:Przez http nawet nie mogę się wbić (na 192.168.2.1) .
...Brama 192.168.0.1
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Tak próbowałem na 192.168.0.1 ( z podłączonym kablem do AP i bez niego)
-
A jak robisz ten reset?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Problem rozwiązany
Musiałem mój IP ustawic na jakiś 192.168.2.x bo przecież adres http AP to 192.168.2.1
dziękuje za wypowiedzi i pozdrawiam
Musiałem mój IP ustawic na jakiś 192.168.2.x bo przecież adres http AP to 192.168.2.1
dziękuje za wypowiedzi i pozdrawiam
-
Hehe, rozwiązanie tak proste, że nawet mi do głowy nie przyszło.
Zmyliło mnie trochę to, że na adresie statycznym 192.168.0.22 net Ci działał
Zmyliło mnie trochę to, że na adresie statycznym 192.168.0.22 net Ci działał

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
- Początkujący użytkownik forum
Miałem podobna akcje z ap-kiem
Kupiłem na giełdzie Mbo Ap-router-2002 tanio 60zł
podłaczyłem do kompa i według instrukcji wpisałem adres ,
potem login i hasło i nic kombinowałem z tydzien rozne loginy i hasła i nic
W koncu rozkreciłem go zeby popatrzec do srodka ,ale co tam mozna zobaczyc?A jednak znalazłem w srodku cos co przypominało mi karte do laptopa bezprzewodową po małych modyfikacjach (tu ułamac tu uciąc przylutowac kabelki od antenek )powstała karta ktorą laptop wykrył do apka była plytka z instrukcja i o dziwo sterowniki do tej karty.
Laptop smiga na tej karcie po całym budynku nie mam zastrzezen dla mnie wystarczy(przy stacjonarnym mam dlinka di-524 ktory sieje internet)
Przypadkiem teraz ostatnio przezucałem w inne miejsce reszte tego co zostało z Mbo i mnie olsniło ,przeciez tam styłu obudowy jest reset:)
Przytrzymałem chyba z 10 sek i o dziwo zalogowałem sie do apka nadal
działa nawet bez tej karty tylko ze nie jako punkt dostepowy ale jako zwykły router,swich ale za taką cene router i karta bezprzewodowa do laptiego to nie tak zle.
Kupiłem na giełdzie Mbo Ap-router-2002 tanio 60zł
podłaczyłem do kompa i według instrukcji wpisałem adres ,
potem login i hasło i nic kombinowałem z tydzien rozne loginy i hasła i nic
W koncu rozkreciłem go zeby popatrzec do srodka ,ale co tam mozna zobaczyc?A jednak znalazłem w srodku cos co przypominało mi karte do laptopa bezprzewodową po małych modyfikacjach (tu ułamac tu uciąc przylutowac kabelki od antenek )powstała karta ktorą laptop wykrył do apka była plytka z instrukcja i o dziwo sterowniki do tej karty.
Laptop smiga na tej karcie po całym budynku nie mam zastrzezen dla mnie wystarczy(przy stacjonarnym mam dlinka di-524 ktory sieje internet)
Przypadkiem teraz ostatnio przezucałem w inne miejsce reszte tego co zostało z Mbo i mnie olsniło ,przeciez tam styłu obudowy jest reset:)
Przytrzymałem chyba z 10 sek i o dziwo zalogowałem sie do apka nadal
działa nawet bez tej karty tylko ze nie jako punkt dostepowy ale jako zwykły router,swich ale za taką cene router i karta bezprzewodowa do laptiego to nie tak zle.