Axsesstel MV410 firmware
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Axsesstel MV410 firmware
Witam
Mam na 30 dni modem Axsesstel MV410 , wszystko dziala fajnie ale sie wiesza polaczenie czesto, czy komus udalo sie dostac na shella (kto sie zna to wie co mozna by dzieki temu uzyskac). Wiem ze routerek dziala pod linuxem, mozna to stwierdzic po nazwie interfejsow jak i po nazwie serwerka www ktory obsluguje zarzadzanie przez przegladarke (thttpd).
Ma ktos jakies info na ten temat ?
Mam na 30 dni modem Axsesstel MV410 , wszystko dziala fajnie ale sie wiesza polaczenie czesto, czy komus udalo sie dostac na shella (kto sie zna to wie co mozna by dzieki temu uzyskac). Wiem ze routerek dziala pod linuxem, mozna to stwierdzic po nazwie interfejsow jak i po nazwie serwerka www ktory obsluguje zarzadzanie przez przegladarke (thttpd).
Ma ktos jakies info na ten temat ?
-
- Użytkownik forum
Re: Axsesstel MV410 firmware
Odkopię nieco post gdyż temat zgadza się z zapytaniem jakie chciałbym zadać...
Szukam firmware do MV410 (sprzęt pochodzi z Orange) oraz instrukcji jego wgrania. Ostatnio router bardzo często zrywa połączenie. Gaśnie dioda "connect", a na laptopie pojawia się wykrzyknik w ikonie systemowej zasięgu wifi. Po kilku sekundach wszystko wraca do normy. Przypadek pomimo, że przeniosłem router w inne miejsce zdarza się raz na 1-2 min. A więc albo firmware do wymiany albo też router pada. Ktoś z was miał może podobny przypadek?
Szukam firmware do MV410 (sprzęt pochodzi z Orange) oraz instrukcji jego wgrania. Ostatnio router bardzo często zrywa połączenie. Gaśnie dioda "connect", a na laptopie pojawia się wykrzyknik w ikonie systemowej zasięgu wifi. Po kilku sekundach wszystko wraca do normy. Przypadek pomimo, że przeniosłem router w inne miejsce zdarza się raz na 1-2 min. A więc albo firmware do wymiany albo też router pada. Ktoś z was miał może podobny przypadek?
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Na 90% router pada. Orange ani polski serwis nie udostępnia firmware.
Ostatnio zmieniony 2012-12-02, 18:17 przez bdkacz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały użytkownik forum
Faktycznie, może być problem z modem. Jednak zanim wgrasz nowe firmware, napisz maila do BOK albo do Orange eksperta z tego forum, z zapytaniem, czy na nadajniku, z którego korzystasz nie trwają jakieś prace. Może tu leży problem...
-
- Użytkownik forum
Nawet nie fatyguję się na kontakt z BOK. Podczas kilkunastu (jak nie dziesięciu) lat w tej sieci mogę stwierdzić że obsługa (nie tylko techniczna) zasługuje conajwyżej na 3-. Co do routera wyłączyłem go z sieci kilka dni z rzędu po kilka godzin i wszystko wróciło do normy. Jednakże jak ktoś nadmienił, że najprawdopodobniej pada elektronika. Mam nadzieję jednak, że jeszcze trochę podziała. W każdym razie gdyby ktoś z was był w posiadaniu nowszego softu do w/w z chęcią przeflaszuję urządzenie. Pozdrawiam.