Polska Telefonia Cyfrowa, operator sieci Era, musiała dzisiaj zmierzyć się z awarią mobilnego dostępu do Internetu - Blueconnect. Usługa nie działała na północy Polski.
Jak donosi serwis Alert24.pl, użytkownicy nie mogli korzystać z Blueconnect w dwóch województwach: zachodniopomorskim i pomorskim.
W tej chwili nie wiadomo co było przyczyną awarii. Według najnowszych informacji, usterka została już usunięta i wszystko działa poprawnie.
Z naszych informacji wynika, ze problem można spotkać także w innych miejscach Polski, m.in. w Warszawie.
15 czerwca sieć Era również przeżyła awarię, ale wtedy dotyczyło to połączeń głosowych na terenie województwa podkarpackiego. Wtedy powodem usterki była awaria światłowodu.
Dzisiaj rano 6.00 modem się nie mógł zalogować do sieci ale jak wróciłem po pracy to już było ok .Kolega mówił że formata zrobił bo myślał ze to wina xp .Ktoś jeszcze miał problemy???
Miałem nieszczęście doświadczyć tej awarii na własnej skórze. Akurat wczoraj około południa skończył mi się limit, więc zacząłem szybko doić RS i inne serwery żeby jeszcze coś sobie ściągnąć zanim mi zwolnią transfer. Około 3 rano przerwało połączenie i do godziny 10. nie można było się zalogować ani w 3G, ani w EDGE. Nie pomogła też stosowane przeze mnie w sytuacjach awaryjnych zmiana APN z erainternet na erawap. Kiedy już udało mi się połączyć miałem prędkość 16kb/s . Co można sobie ściągnąć na HSDPA przez marne 14 godzin?
Miałem nieszczęście doświadczyć tej awarii na własnej skórze. Akurat wczoraj około południa skończył mi się limit, więc zacząłem szybko doić RS i inne serwery żeby jeszcze coś sobie ściągnąć zanim mi zwolnią transfer. Około 3 rano przerwało połączenie i do godziny 10. nie można było się zalogować ani w 3G, ani w EDGE. Nie pomogła też stosowane przeze mnie w sytuacjach awaryjnych zmiana APN z erainternet na erawap. Kiedy już udało mi się połączyć miałem prędkość 16kb/s