ORANGE SUPER TRANSFER OD 7 RANO

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Demon
Specjalista bezprzewodowy-senior

ORANGE SUPER TRANSFER OD 7 RANO

Post autor: Demon »

Zalączyłem kompa o 7 rano i patrze a tu transferek jak sie marzy od początku max na NetMeter 29,6 KB/s jest stabilny i o dziwo smiga jak talala.
Zastanawiam sie czy to dzisiaj jakas promocja z ich strony a moze maja juz dosyc telefonów z reklamacjami od klientów i poprawili swoje usługi.Zaznaczam ze <font color="#FF00FF"><b>»»korzystam««</b></font> z programiku accelerate i równoczesnie z nim z TrafficCompresora. Istotne jest to że dopiero od dzisiaj rana ten transfer jest stabilny .W EDGE Dialer pokazuje transfer max 27KB/s wiec roznica co do tych dwoch programów na wskazaniach to 2.6 KB/s sadze że to jest normalne .Pisząc ten temat w dalszym ciągu jest na 29 KB/s .
Ciekawe czy u was jest widoczna zmiana w dniu dzisiejszym?

Może mam dzisiaj jakas specjalna promocje chca mnie udobruchac lub cos w tym rodzaju.Zobaczymy czy utrzyma sie ten transfer caly dzien i jak bedzie jutro.

Zaznaczam ze prawie codziennie dzwonie do nich i skladam reklamacje co do transferu ale dzisiaj chyba dam im spokoj jak tak zostanie.Pewnie sie bardzo uciesza a ja juz sie bardzo ciesze.

Zycze wam wszystkim takich transferow .

Opiszcie tutaj czy rownierz zauwarzyliscie tak duza i istotna zmiane.

Ciekawe co takiego zrobili lub moze cos nie do konca zablokowali.

Orange: abonament 120zł modem Techlab ED77 bez anteny zewnętrznaj do BTS-a 800 metrow .
Awatar użytkownika
kemott1

Re: ORANGE SUPER TRANSFER OD 7 RANO

Post autor: kemott1 »

TrafficCompresora nie jest przypadkiem płatny już? :wink:
Awatar użytkownika
Demon

Jak na razie to chyba nie wszystko chodzi i pompuje jak tylko zachodzi potrzeba sciagnalem ten program ze strony dostalem mailem login i haslo i od tej pory smiga non-stop i brak komunikatów o płatnosci za program.

aleeeee sie cieszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
kemott1

Post autor: kemott1 »

Umnie TrafficCompresora nie działa już od dłuższego czasu.
Awatar użytkownika
Demon

Alkohochlik
Użytkownik forum

Post autor: Alkohochlik »

mnie na pc-lab zwiesili =( ale nie wiem dlaczego
Awatar użytkownika
wikara

wikara1

Post autor: wikara »

witam!!!

ku mojemu zaskoczeniu od wczoraj południa transfer skoczył do góry do max 24,6kb/sek co mnie zdziwiło i do teraz mam ustabilizowany,przedtem miałem 3kb/sek...co było dlamnie porażające/pe

przez ostatnie pare dzi niedzwoniłem po bokach tylko przedwczoraj wysyłałem masowo reklamacje chyba 5 reklamaci wysłałem i chyba pomogło...3 na emila i 2 na fax(nieżałowałem sobie wkońcu mnie to nic niekosztuje).

jak będzie tak całyczas to będe heappy!!!

<<<<<<<<<<to wszystko zawdzięczam Demonowi>>>>>>>>>>>>>
Czarek88lol
Stały użytkownik forum

Post autor: Czarek88lol »

hehe:p no to pomaga;D jakbys mógł to poedslij mi tę rekalacje ktora wysłałes do orange;) moze i ja wysle:P bo telefonowac to juz mi sie nie chce:P nudne:P hehe:P jak mozesz to napisz na gg 1624453;) pozdrawiam:)
Alkohochlik
Użytkownik forum

mnie ostatnio przepraszali z orange :D
Awatar użytkownika
seboo
Specjalista bezprzewodowy-junior

hmm :(

Post autor: seboo »

no wlasnie - tak sie traktuje konsumentow w orange - sp-am reklamacji i na pare dni dziala - smutne to - jak widac chlopaki maja mozliwosci techniczne - zalozyli tylko jakiegos qos-a i sie smieja a <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> ograniczaja demokratycznie pasemko
aga_q

Post autor: aga_q »

no to Was nie zaskocze
dziś i wczoraj transfer mi skacze pomiędzy 27 a 38 a nawet było 41 na testach :)

tyle że taz mam już około 15 reklamacji na koncie

moze warto zadac pytanie, czy skoki transferu zauważył ktoś, kto z nimi nie wojował póki co?

A może podnoszą transfer po zdobyciu kolejnych punktów doświadczenia w walce ;) Każda reklamacja podnosi punkty ;) hihi

pozdr
Awatar użytkownika
Demon

no i po "promocji" koniec pieknych obiecanych transferow jak na umowie chyba mialem jednak jeednodniowa promocje ale nie bede im dziekowal bo za co ja płace i żądam.Obecnie moj trans wynosi max 8.5KB/s a wiecie sami jakie to q..no.

ADMIN JAK MOZESZ TO WYWAL TEN TEMAT DO SMIECI ORANGE NIE ZASLUZYL NA REKLAME ZE MA PIEKNE I DOBRE TRANSFERY BO TO NIE PRAWDA JEST PO PROSTU DO BANI A REKLAMY O NECIE TO OSZUSTWO I ..... SZKODA GADAC.
Czarek88lol
Stały użytkownik forum

u mnie w tej chwili 40kb/s za 120zł:( rewelacja:(:(

40kb/s tzn. około 5kB/s ;)
Ostatnio zmieniony 2006-03-20, 22:18 przez Czarek88lol, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wikara

wikara1

umie się niezmieniło tak jak miałem 24kb/sek tak mam ,o teraz spadło na 20,3kb/sek...a nie tak jak przedtem 3kb/sek... dobre i to,niejestem do końca zadowolony za te pieniądze co płace 120złociszy co miech.....

amoże to już nawielkanoc prezent mi zrobili......heh
rudy
Początkujący użytkownik forum

Post autor: rudy »

Zadzwoncie do BOK. Też miałem taki problem w ciągu 10 min 100 razy lepiej 23,9 kB/s a wcześniej 1-5kB/s max :lol: 8) :lol: 8)
Czarek88lol
Stały użytkownik forum

no juz miałem do nich dzwonic z reklamacja a transfer sie polepszył:P w tej chwili w edge dialer transfer maksymalny to 22,2kb/s.
na http://twojeip.wp.pl/ pokazuje mi 154,9kb/s ;) czyli nie jest źle;) <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> sie wstrzymam z telefonem do BOK:) wiem ze to nie koniec;D skoro teraz jest dobrze to co bede dzwonił:P moze jakiegos maila im wkrotce pośle;) pozdrawiam:D
Czarek88lol
Stały użytkownik forum

a rano było tak pięknie:P znowu tranfser mam słaby:P jakies 6kB/s;/ ale juz dzwoniłem do BOK;) czyli transfer pewnie sie poprawi niebawem:P
slawoj95

Post autor: slawoj95 »

wczoraj było cud 197kb/s ale tylko do 19ej potem godzina przerwy transfer
9 kb/s telefon na *800 i znowu lepiej ale już tylko 75 kb/s tak samo jest
dzisiaj to znaczy totalny kibel
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Szadzik »

@Czarek Ty chyba trochę przesadzasz. Nie wymagaj, żeby Ci cały czas leciało 240kbps. Przecież szybkośc transmisji zależy od ruchu w sieci. Jeśli dużo ludzi dzwoni to masz słabszy transfer, bo oczywiście połączenia głosowe mają większy priorytet niż połączenia DATA.
Back to the Future ;)
aga_q

dokładnie, tymbardziej ze w umowie mamy zapewniony transfer średni 100 :)
Raz mniej, raz więcej - mi póki co trzyma się między 95 a 180 więc nie najgorzej, ale dziś wysyłam i tak reklamacje bo - co ciekawe - zrywa mi połączenie po dokładnie 5 minutach.
Czarek88lol
Stały użytkownik forum

moze i przesadzam... tylko ze płacąc 120zł i w chwili obecnej miec transfer maksymalny 5kB/s to chyba kazdego by wkurzyło... a na dodatek zlewają klienta;/ poza tym przy podpisywaniu umowy przedstawiciel handlowy zapytał ile mam do BTSa to ja ze 3km, a On na to ze net będzie pięknie śmigał... tylko ze On nie raczył sprawdzic czy nadajnik obsługuje edge;/ i do nadajnika edge mam 10km... czyli poprostu zostałem troche oszukany!
orange business everywhere, ed77, accelerate..
Awatar użytkownika
wikara

wikara1

dokładnie zgadzam się płacąc120zł,iniemieć edge,a babka zapewniała żę jestem wzasięgu edga 3,5km/ale niesprawdziła na jakiej częstotliwośći chodzi tan nadajnik okazało się ze 1800,a do 2 btsa mam 15kilasów na 900-więć żegnaj edgu i będzie <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> leciało na edgu, a tu co się okazuje jakiś gprs niepełny...przy ściąganiu mam teraz max11kb/sek a w netmeterze mam max 18-22kb/sek
wczoraj 3 razy dzwoniłemi 2 kopie reklamaci wysłałem.
teraz góra jak bym mógł to płacił bym nie120 tylko 20 zeta i toj eszcze zadużo.....

zostałem wylulany w kosmos!!!co zrobić życie jest okrutne!!!heh

pozdrawiam!!!
adams

Post autor: adams »

orange działa dzisiaj niesamowicie strony otwierają mi się 2 sekundy może dlatego że wyszło słońce
Karwas

Post autor: Karwas »

U mnie też jest różnie, raz lepiej raz gorzej.Mam tylko gprs od edge mieszkam za daleko. Przez jakieś dwa tygodnie miałem 3kB max, krew mnie zalewała, Teraz się poprawiło do średnio 6kB. Jeszcze nie składałem reklamacji :)

Pozdrawiam
Czarek88lol
Stały użytkownik forum

Obrazek

zebym miał taki transfer jak dzisiaj to bym nie narzekał;) pozdrawiam:D

transfer maksymalny wynosi 200kb/s;) aż chce sie otwierać stronki;)
orange business everywhere, ed77, accelerate..
Awatar użytkownika
Vipera
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Vipera »

Tadeusz pisze:Jakbym wiedział jak tu wkleić obrazek to bym wkleił ten zrzut
Obraski wprowadzasz podająć ich lokalizacje na jakimś serwerze wklejając dokładny adres np : http://www.jakisserwer.pl/obrazek.jpg
Adres ten wpisujesz pomiędzy znaczniki

Więcej o BBCode znajdziesz tutaj
"Jeśli coś może się popsuć - na pewno się popsuje" :(
Oby tylko wiedzieć jak to naprawić ;)
aga_q

rany, żałuje, że nie mam jak Wam pokazać tego, co moim oczom ukazało sie dzis rano, ale screeny zachowam chyba dla potomnych :D i ustawie jako tapete :D

Odpalam dialera - super zasięg 0 kresek!!! :D
ale uwaga:
wchodzę na statystyki: transfer max: 53,8
AirLan wskazał 1.42 Mkb (181,76 KBs)
:shock:
Patrząc na te wskazania staram sie nie myśleć o technicznych możliwościach edga, ale net na serio szaleje jak tornado. masakra

(orange,ed77)
Awatar użytkownika
Demon

Tornado na ED77 jest taka mozliwosc wczoraj i dzisiaj mam transfer na pliki pobierania 64.3kB/s ,a pliki wysyłania 13,1kB/s.Używam tylko acceleratora jest cool i sam jestem zdziwiony ze ten modem przechodzi samego siebie.
Jeszcze jedno czyli jest mozliwosc w orangutanie na uzyskanie takich transferów.

Pozdrawiam:)))
Alkohochlik
Użytkownik forum

mi dzisiaj zalozyli blokade chciaz mam ok.590 pobranych danych. :(
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Alkohochlik pisze:... mam ok.590 pobranych danych. :(
A wysłanych ile?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ