Witam,
Mam problem od pół roku posiadam router Cerberus ADSL WiFi 802.11g do podziału łącza(Netia) na dwa komputery początkowo wszystko było OK, ale od jakiegoś czasu jest problem. Na komputerze podłączym przez kabel wszystko śmiga ładnie, ale na tym drugim już nie. Początkowo wszystko łączyło się dobrze przez cały czas może z pięć razy nie chciał połączyć, ale na chwilę wyjmowałem odbiornik z USB podłączałem znowu i wszystko działało. Od około tygodnia, prawie nigdy nie chcę się połączyć od razu po włączeniu komputera. Dioda na routerze cały czas się świeci więc niby wszystko OK, ale się nie łączy, czasem nie połączy się wcale, a czasem po jakimś czasie, nie robię nic nim związanego np. gram w grę, a on akurat się połączy.
Nie zmieniałem żadnych ustawień, nie mam pojęcia o komputerach więc proszę o pomoc w języku zrozumiałym dla laika, pół roku temu podłączał wszystko znajomy informatyk, który obecnie jest na wakacjach za granicą.
Problem Cerberus ADSL WiFi 802.11g
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Problem Cerberus ADSL WiFi 802.11g
Czy wyłączasz czasem router z prądu?Jacek1506 pisze:Nie zmieniałem żadnych ustawień
Nie pomagam na PW!
-
Tak jak jest burza odłączam cały sprzęt więc router też
- wojteks
- *** Administrator ***
Może moduł WiFi się przegrzewa albo ktoś w pobliżu postawił WiFi na tym samym kanale.Jacek1506 pisze:odłączam cały sprzęt więc router też
Nie pomagam na PW!
-
A co z tym można zrobić?wojteks pisze:Może moduł WiFi się przegrzewa
Teoretycznie to możliwe, ponieważ mieszkam w bloku.wojteks pisze:ktoś w pobliżu postawił WiFi na tym samym kanale.
- wojteks
- *** Administrator ***
Czy tak jest jak są upały czy cały czas (co będzie jak się ochłodzi).Jacek1506 pisze:A co z tym można zrobić?
Nie pomagam na PW!