zamienniki Ovislinka
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
zamienniki Ovislinka
Witam,
czy istnieją jakieś zamienniki Ovislinka 5470 z funkcją odbieranai sygnału WiFi i przesyłania go dalej ?? (nie wiem czy dobrze kojarze ale chyba chodzi o Wisp)
pozdr
czy istnieją jakieś zamienniki Ovislinka 5470 z funkcją odbieranai sygnału WiFi i przesyłania go dalej ?? (nie wiem czy dobrze kojarze ale chyba chodzi o Wisp)
pozdr
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: zamienniki Ovislinka
Chodzi ci raczej o repeater pewnie?
Owszem, są sprzęty z taką funkcją, ale porównując do Ovisa to jakość raczej w dół.
Owszem, są sprzęty z taką funkcją, ale porównując do Ovisa to jakość raczej w dół.
-
tak chyba repeater, ptam sie o zamienniki bo już mam 2 go ovisa i juz drugi ma jakieś zwiechy, internet sobie chodzi chodzi i chozi az do czasu kiedy sie net nie przyblokuje , wtedy resetuje go (wylaczam i wlaczam do kontaktu) i sie naprawia, albo tez mi sie zdarza ze wsyzstko chodzi super az w koncu strony prezstaja chodzic i tylko gg chodzi, i wtedy tez musze resetowac
myslalem ze wina sprzetu, wiec wteyd jeszcze majac ovisa 5460 wymienilem na ovisa 5470 ale tez to samo mi sie zaczelo dziać i teraz to juz zwatpilem co do stabilnosci ovislinka,
jedne co musze przyznac odnosnie tego urzadzenia ze ma naprawde duzo mozliwosci
myslalem ze wina sprzetu, wiec wteyd jeszcze majac ovisa 5460 wymienilem na ovisa 5470 ale tez to samo mi sie zaczelo dziać i teraz to juz zwatpilem co do stabilnosci ovislinka,
jedne co musze przyznac odnosnie tego urzadzenia ze ma naprawde duzo mozliwosci
Ostatnio zmieniony 2009-07-07, 00:13 przez grappa01, łącznie zmieniany 2 razy.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
grappa01, tak jest niestety z trybem repeater - czasem działa czasem nie. To jest taki półśrodek.
-
a czy mozna zamiast jednego urzadzenia repeatera zastosować 2 ?? czy to bedie w ogole miało jakiś lepszy efekt ??
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Tak i zdecydowanie tak. Zakładając, że zwiechy nie były wynikiem jakiegoś uszkodzenia/wadliwego zasilacza itp.grappa01 pisze:a czy mozna zamiast jednego urzadzenia repeatera zastosować 2 ?? czy to bedie w ogole miało jakiś lepszy efekt ??
-
a czy mógłby mi pan coś polecić jakieś ciekawe wyjście z tej sytuacji ??
- wojteks
- *** Administrator ***
Zmienic tryb pracy Ovisa 5470 na WISP (bez repeater). Jeżeli po kablu będzie stabilny to dołączyć do niego jakiś AP np drugiego Ovisa czy Tp-Link WA501G jako nadawczy.grappa01 pisze:coś polecić
Nie pomagam na PW!
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Albo Client po prostu, jeśli nie potrzeba NATa. Czyli tak:wojteks pisze:Zmienic tryb pracy Ovisa 5470 na WISP (bez repeater)
Ovis (Client) ---- (kabel) ---- Ovis (AP)
-
- Stały użytkownik forum
Mozesz tez miec taka sytuacje jak masz wgrany soft przeznaczony na ameryke ten z mocniejsza moca nadawania.Ja mialem podobnie gdy wgralem to amerykanskie coś po powrocie do europejskiego zapomnialem w ogole o restarcie.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2009-07-07, 21:32 ]
Poprawa słownictwa. Po co ukrywasz takie słowa pod kropkami?
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2009-07-07, 21:32 ]
Poprawa słownictwa. Po co ukrywasz takie słowa pod kropkami?

Ostatnio zmieniony 2009-07-07, 20:31 przez PapaSmerf82, łącznie zmieniany 2 razy.