Witam,
trafiłem tu po opiniach o sferii (większość niepochlebna), jednak w Góraszce k/Wiązownej dużej alternatywy na net nie ma.Mam iplusa, jednak limit jest za mały, tepsa ma gdzieś nowych klientów, więc jest pomysł na sferię.Pytanie czy ktoś z okolić Wiązownej,a może Góraszka czy Majdan ma doświadczenia ze sferią.Interesuje mnie tylko ta okolica, więc proszę nie pisać innych miejscowości.Net potrzebny do biznesu, ale czasami też rozrywka szeroko rozumiana.Może też podpowiecie jaką opcję w Sferii kupić,czeg się wystrzegać itd.
Z góry dziękuję za info.
[Sferia] Góraszka
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
[Sferia] Góraszka
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez cytryna, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Re: [Sferia] Góraszka
Do biznesu Sferia nawet się nadaje, chyba że Twój biznes polega na ściąganiu i wysyłaniu dużej ilości danych, wtedy padaka. Natomiast jeśli o rozrywkę chodzi: filmy z jutiuba obejrzeć lub jakąś mp-trójkę ściągnąć się da, ale na gry on-line nie licz. Ja mieszkam w blokowisku w Wawie, w odległości jakichś 1.5-4 km od mojego osiedla znajdują się 3 przekaźniki Sferii, ale ping i tak mam duzy (powyżej 100 ms). Więc w Countera albo Kłejka sobie nie pograsz cytryna. Chyba że z botami. Jeśli chcesz mieć w miarę komfortowo, to bierz najszybszy net w Sferii - niedawno to zwało się tranSFER xxL, teraz doszły jakieś SFERioSTRADY czy coś tam. Aha, Sferia ogranicza ruch p2p do 32 Kbps, więc nie licz że sobie pościągasz coś z torrentów. Chyba że zwiększysz ilośc połączeń przez prokół TCP/IP tak powyżej 300 (najlepiej z 500-700) i bedziesz korzystał tylko z najlepszych trackerów - pliki hostowane na mocnych serwerach, nie tylko na osobistych kompach.
Ogólnie teraz to najbardziej opłaca się siedzieć na łączach UPC lub Aster.
Ogólnie teraz to najbardziej opłaca się siedzieć na łączach UPC lub Aster.
-
Thx za info, mam opcję potestowania sferii więc się okaże jak będzie.Tak jak pisałem z kabla tu nie ma szans więc dużej alternatywy nie ma.
-
Wprawdzie temat nie jest najswiezszy ale ....
Ja mialem net ze sferii. pierwsze 3 miesiace dzialalo to w miare. po 3 miechach transfer byl na poziomie 4kb/s a net rozlaczal sie co 3 min.
Antene od modemu mialem wystawioną na dach.
Jak dla mnie to jedna wielka tragedia.
Ja mialem net ze sferii. pierwsze 3 miesiace dzialalo to w miare. po 3 miechach transfer byl na poziomie 4kb/s a net rozlaczal sie co 3 min.
Antene od modemu mialem wystawioną na dach.
Jak dla mnie to jedna wielka tragedia.