Witam i proszę o pomoc.
Mieszkałem do niedawna w bloku i przeprowadziłem sie do domku jednorodzinnego oddalonego o 500m w bloku mam internet z UPC i potrzebuje go rozszerzyc tak żebym go odbierał w domu jednorodzinnym.
Dom jest w lini prostej około 500 metrów delikatnie na górce, z domu nie widze mojego bloku poniewaz zaslaniaja go kilkanascie sosen, mam możliwośc wystawienia w bloku na balkonie (mieszkam na 1 pierze, balkon jest usytuowany w strone mojego domu jednorodzinnego) jakiejs anteny a w domku jednorodzinnym to juz obojetnie gdzie dam antene.
Upc mam 2 Megabity router bez wifi tylko 4 wyjscia do kompa.
proszę o wyjasnienia jak to mozna zrobic, co mam kupic (jak by sie dalo jakie modele anten itd). Dziękuje i prosze o pomoc bede bardzo wdzieczny.
internet UPC zwiększyc zasieg wifi do 500metrów
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: internet UPC zwiększyc zasieg wifi do 500metrów
Brak widoczności = problemy.pawelgizmo1 pisze:z domu nie widze mojego bloku poniewaz zaslaniaja go kilkanascie sosen
O ile stać Cię na ryzyko to musisz kupić AP nadawczy + antena panel 14dBi i AP odbiorczy + taki sam panel. W zależności od potrzeba można kupic np. 2x Tp-Link WA501G albo Ovislink WL5460/5470pawelgizmo1 pisze:co mam kupic
Nie pomagam na PW!
-
jezeli by/sm kupil to co mi tu sugerujesz osiagnal bym transfer 2megabity (250kB)
- wojteks
- *** Administrator ***
Brak widoczności więc jakiejkolwiek gwarancji działania połaczenia nie można dać.pawelgizmo1 pisze:osiagnal bym transfer 2megabity (250kB)
Nie pomagam na PW!
-
prosilbym jeszcze o jakies podpowiedzi
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Brak widoczności + pół kilometra = nie zadziała.