Samsung i600 jak korzystać z wi fi
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Samsung i600 jak korzystać z wi fi
Witam.
Kupiłem Samsung I600 tylko po to by korzystać z wifi.
Mam podobny problem z korzystaniem z darmowego wi fi
Czy byłby ktoś na tyle łaskawy, aby napisać mi krok po kroku
(jestem zielony w obsłudze takich sprzętów)
jak, gdzie i kiedy przestawić coś, aby będąc w zasięgu wifi móc z niego darmowo korzystać, a nie łączyć się przez gprs. Uzywać będę standardowej przeglądarki internet explorer zainstalowanej na telefonie.
Dziękuje i pozdrawiam
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2009-07-19, 17:44 ]
To Twój pierwszy post a już trzeba było poprawiać ortografię i literówki. Zapoznaj się proszę z regulaminem forum.
Kupiłem Samsung I600 tylko po to by korzystać z wifi.
Mam podobny problem z korzystaniem z darmowego wi fi
Czy byłby ktoś na tyle łaskawy, aby napisać mi krok po kroku
(jestem zielony w obsłudze takich sprzętów)
jak, gdzie i kiedy przestawić coś, aby będąc w zasięgu wifi móc z niego darmowo korzystać, a nie łączyć się przez gprs. Uzywać będę standardowej przeglądarki internet explorer zainstalowanej na telefonie.
Dziękuje i pozdrawiam
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2009-07-19, 17:44 ]
To Twój pierwszy post a już trzeba było poprawiać ortografię i literówki. Zapoznaj się proszę z regulaminem forum.
Ostatnio zmieniony 2009-07-19, 16:43 przez szkudnik, łącznie zmieniany 1 raz.
- acprzemu
- Stały użytkownik forum
Re: Samsung i600 jak korzystać z wi fi
Więc tak proponuje pobrać internetu przeglądarkę opera mini. Bardzo prosta w obsłudze i w pełni darmowa. Włóż najlepiej kartę sim na której nie masz nic na koncie. Wpisz coś w okienku google i naciśnij wyszukaj. Powinien pojawić ci się aplet z aktualnymi punktami dostępu do internetu, przynajmniej tak jest w mojej n95. A z czego będziesz korzystał z tego WiFi, z jakiego punktu dostępu ?
-
U mnie w mieście jest dostępny darmowy internet droga wi fi. Dostawcą jest Multimedia. tylko tyle wiem. Ciężko mi powiedzieć coś więcej bo się nie znam:(
- acprzemu
- Stały użytkownik forum
A daleko jest nadajnik. U mnie też coś takiego jest poradzone, lecz antena wbudowana w wifi nie daje rady pokonać odległości, więc nie wiem czy u ciebie da rade? Ciekawe czy jest hasło.
-
u mnie w mieście jest strefa przed urzędem miasta, gdzie oficjalnie jest net dla wszystkich.
Sprawdzałem na laptopie łączyło i działało bez problemu. Zakupiłem więc SAMSUNGA i600, aby nie latać za każdym razem z komputerem na miasto. no ale niestety wynikły komplikacje z przestawieniem czegoś
Sprawdzałem na laptopie łączyło i działało bez problemu. Zakupiłem więc SAMSUNGA i600, aby nie latać za każdym razem z komputerem na miasto. no ale niestety wynikły komplikacje z przestawieniem czegoś

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Na WM są znacznie ciekawsze przeglądarki.acprzemu pisze:Więc tak proponuje pobrać internetu przeglądarkę opera mini.
To jest Windows Mobile a nie symbian, będzie sie w nieskończonosć łączył po gprsie jak nie będzie miał połączenia po wifi skonfigurowanego.acprzemu pisze:przynajmniej tak jest w mojej n95
szkudnik, Co do połączenia z siecią wifi wiesz jak to zrobić. Ja mam rozeznanie tylko jak to zrobić w WM Pro. Tam jest prosto, start ustawienia, połączenia wifi, menu włącz wifi a dalej to już kreator sam leci. Po wykryciu połączenia po wifi powinien łączyć sie przez nie. Jeśli chce się zablokować transmisję po gsmie to wystarczy w ustawieniach zakładka połączenia, ikonka połączenia, zakł. zaawansowane, wybierz sieci wybrać nieskonfigurowane połączenie typu "mój dostawca isp".
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!