Airlive WL-5450AP Konfiguracja, Konfiguracja
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Airlive WL-5450AP Konfiguracja, Konfiguracja
Internet mam z osiedlowej sieci, która częściowo jest na lanie a częściowo radiowo. Często po burzach lan pada i nie ma internetu dlatego chcę w takich sytuacjach przełączyć się na drogę radiową by do czasu naprawienia lana mieć internet. Mam więc pytanie jak skonfigurować Airlive WL-5450AP tak bym za pomocą niego odbierać sygnał drogą radiową i przekazywać go do swojego laptopa który odbiera lecz bardzo słabo internet przez wifi dlatego postanowiłem zaopatrzyć się w Airlive. Mam więc pytanie jak go skonfigurować bym odbierał przez niego sygnał radiowo i kablem podpiąć się do laptopa. Jakie IP, brame, maske wpisać w konfiguracji by to działało.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Airlive WL-5450AP Konfiguracja, Konfiguracja
Tryb Client.Ukasiuuu pisze:Mam więc pytanie jak go skonfigurować
W Ovislinku - nie ważne. Byle by było cokolwiek innego niż u dostawcy (i to całkiem innego, nie tylko końcówka).Ukasiuuu pisze:Jakie IP, brame, maske wpisać w konfiguracji by to działało.
Ważniejsze będzie co ustawisz na karcie sieciowej (kablowej) w lapku - tutaj musisz ustawić tak, żeby współpracowało z operatorem. Nie wiem czy dostajesz jakiś adres IP od niego na sztywno czy z automatu.
Operator na WiFi nie ma jakiegoś filtrowania MAC?
-
- Początkujący użytkownik forum
Tryb client w której zakładce powinienem ustawić ?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Wireless Basic Settings -> Mode -> Client (Infrastructure)