ADSL Router Edimax AR-7084A + Belkin F5D7234-4 - brak połącz

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
eMWu
Początkujący użytkownik forum

ADSL Router Edimax AR-7084A + Belkin F5D7234-4 - brak połącz

Post autor: eMWu »

Witam i potrzebuję pomocy :)
mam problem ze skonfigurowaniem routera Belkin F5D7234-4, został on dzisiaj zakupiony ponieważ chcę zrobić sieć bezprzewodową, by móc korzystać z laptopa oraz ipoda. Mimo to że stosuję się do instrukcji producenta nie da rady połączyć routera Belkin z routerem adsl Edimax AR-7084A, którym łącze się przez ADSL z Multimo. W czym leży problem ?

Dodam że internet przez LAN z edimaxa hula aktualnie na dwóch komputerach.
W razie czego opiszę jak podłączam ww routery: edimax podłączony kablem do sieci telefonicznej, połączony z multimo, następnie od niego idzie kabel LAN (port 1) do routera belkin podłączony do portu modem (żółtego) i od belkina kabel LAN (port 1) do komputera do karty sieciowej (zintegrowanej na płycie gł).
Próbowałem ustawić belkina poprzez dołączonego kreatora, lecz nie wykrywa on internetu, dioda internet nie świeci, nie mruga. Świeci power i wireless. Czekam na ewentualne pytania co do tematu i pozdrawiam.

[ Dodano: 2009-07-22, 10:11 ]
podbijam ;)
do usunięcia, zrobione
ODPOWIEDZ