Moj problem polega na tym, ze co jakis czas (co 5 minut, co godzine a czasami tylko kilka razy dziennie) strasznie skacza mi pingi. Dla przykladu pingujac onet.pl mam przez jakies 30 sekund pingi powyzej 500, czesto rowniez wystepuja w tym czasie straty pakietow, czasami nawet 10 pod rzad.
Taka sytuacja ciagnie sie od trzech lat i strasznie mnie to irytuje bo potrzebuje stabilnego internetu. Niestety nie mam mozliwosci zalatwienia sobie normalnego, kablowego lacza wiec mecze sie z radiowkami.
Teraz co do admina. Zawsze gdy zglaszam mu moj problem on wkleja mi jakies niewiadomo skad wziete pingi, z ktorych wynika, ze internet caly dzien pracowal bez zadnej straty a skoki zdarzaja sie bardzo rzadko. To czemu gdy ja pinguje jego serwer wyniki sa zupelnie inne? Ktos potrafi mi to wyjasnic?
Tak wiec mam do was pytanie. Moze wy wskazecie mi jakis trop, co moze byc przyczyna tak zle dzialajacej radiowki bo admin, ktory chwali sie wieloletnim doswiadczeniem w tej dziedzinie, i ktory gwarantuje bezawaryjnosc widocznie tego nie ogarnia.
Problem z internetem i adminem.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Problem z internetem i adminem.
Możliwości jest dużo:vladimirro pisze:Moze wy wskazecie mi jakis trop, co moze byc przyczyna tak zle dzialajacej radiowki
1. Przeciążony nadajnik do którego jesteś podłączony (za dużo użytkowników)
2. Przeciążony dosył do nadajnika
3. Za małe łącze dostawcy i błędy w dzieleniu pasma na serwerze
4. Liście/igły/gałęzie na drzewach przesłaniające bazy/dosył
5. Zakłócona strefa Freshnela
6. Słaby sprzęt na bazach
7. Masz za słaby sygnał, uszkodzoną antenę, źle wycelowaną, uszkodzony kabel/wtyk/gniazdo
Nie pomagam na PW!