Komunikat: error 692: Wystąpiła awaria sprzętowa w modemie

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
se6ek
Użytkownik forum

Komunikat: error 692: Wystąpiła awaria sprzętowa w modemie

Post autor: se6ek »

Mam taki problem na modemie Axcesstel u koleżanki. Jak weźmie przez program Axcesstela "Połącz" to właśnie taki komunikat jak w temacie się pojawia. Łączy się przez USB. Wziąłem ten router do siebie i próbowałem na sieciówce-nie dało rady wbić na setup modemu. Dioda connect raz świeciła a raz nie, ale nawet jak świeciła nie mogłem nic zrobić. Poza tym diody od sieciówki świeciły, ale neta też nie było.
Podłączyłem potem przez USB i dało radę tzn. był internet. Zaniosła do domu i znów nic :zdziwko:
Kazałem jej zaznaczyć w pierwszym oknie menu Axcesstela opcję "Tylko 1xEvDO" i w profilu połączeń USB zeedytowac profil i wpisać dane z umowy. Właśnie napisała, ze nic....

Co jest? Wadliwy modem?

edit: najlepsze jest to, że przez jakieś 2 tygodnie wszystko śmigało. Ja też miałem tak, że na początku ok, a potem nic, ale przez sieciówkę wpisałem te dane loginy, hasła i śmiga, a tu nie idzie. Diody od sieciówki świecą...
www.speedfight.com.pl
Strona poświęcona skuterowi Peugeot Speedfight
ODPOWIEDZ