[problem] (mv400) Ethernet nie działa! Diody gniazd ethernet

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Paul14071985
Początkujący użytkownik forum

[problem] (mv400) Ethernet nie działa! Diody gniazd ethernet

Post autor: Paul14071985 »

mam problem z podłączeniem się przez ethernet,tylko że mój przypadek jest dość dziwny a mianowicie: diody znajdujące przy gniazdach ethernet migają,w połączeniach sieciowych widać na połączeniu że wyszukuje adres sieciowy a po sekundzie po chwili podaje że kabel sieciowy jest odłączony a w axess manager pisze że nie wykryto urządzenia,jedyne co mi pozostało to połączenie przez USB ale wtedy przerywa (zawiesza) mi się połączenie co jest znanym problemem a jak miałem połączenie ethernet (wcześniej działało-nie wiem co się stało) to przełączyłem w konfiguracjach routera z CHAP na PAP bo gdzieś na forum to wyczytałem i nie przerywało mi połączenia a teraz mając połączenie USB nie mogę się do nich dostać gdyż ta opcja jest możliwa tylko przy połączeniu przez ethernet.a co najśmieszniejsze to właśnie odebrałem router z salonu bo był w serwisie,wcześniej miałem ten sam problem tylko że wtedy najpierw padł ethernet a potem szlak trafił chyba cały modem bo nie łapał sygnału a od kiedy wrócił z serwisu to sygnał jest (czyli usterka usunięta bo w salonie napisali stwierdzonych usterkach że nie łączy z internetem) ale działa tylko opcja przez USB czyli może problem tkwi w czymś innym?potrafi mi ktoś pomóc?albo czy ma ktoś podobny problem?
AMD Athlon X2 5600+
Asus Radeon 4850 HD
2GB Patriot Dual
Asus M2N-Sli Deluxe
ODPOWIEDZ